Stavba sloupů na verandách

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
15. 4. 2010
0 komentářů
Stavba sloupů na verandách
Příspěvek stavebníka
V pondělí 27.7.2009 jsme se rozhodli postavit a usadit dřevěné sloupy na verandách, které podpírají krov. Jelikož mám domluvený beton tak jsem potřeboval udělat i bednění kolem teras.

Před sundáním sloupů, které byly postaveny jen provizorně jsme podepřeli krov stojkou, která mi zbyla z podpírání stropu.

Sloupy jsme stavěli na předem připravené zabetonované patky. Jeden sloup jsme museli dát mimo připravenou patku, protože projektant mi špatně zvolil patky, a sloup by vyšel přímo do východu ze dveří na terasu. Při betonování jsme si toho nevšimli, neboť ještě nestály stěny. Vybetonovali jsme malou patku, kterou osadíme sloupem zítra. Pod patkou je ještě starý základ z předchozího domu a tak sloup unese.

Do středu sloupu se navtrala 25 mm díra, kolem které se pomocí 10 mm vrutů připevnila železná patka. Dírou ve sloupu se prostrčil šroub, který bude zabetonovaný a na kterém bude celá patka stát. Sloup se potom zvedá dotahováním matky na šroubu. Druhý den 28.7.2009 jsem začal s přípravou verandy na zalití betonem. Do obedněného prostoru jsem nanosil staré cihly a kameny. Cihly jsem rozbil velkým kladivem a tím je také udusal. Na to jsem pak naházel kameny a starý beton z bouračky. Odpoledne na to hodím ještě kari sito a je to připraveno na vylití betonem.

Reklama

28.7.2009 jsme konečně s manželkou vyzkoušeli naši ukrutně drahou HONDU HRX. Musím přiznat, že zatím se jeví jako ukrutně dobrá :) Sekala s ní manželka, ale na chvilku jsem si to zkusil taky. Pokud někdo uvažujete o koupi sekačky na větší pozemek a máte tochu více peněz, tak tuhle sekačku vřele doporučuji. Sekačka výborně vyhazovala trávu do koše, ikdyž tráva byla ještě mokrá. Také plynulé nastavování pojezdu sekačky je na vysoké úrovni. Přidává se plynule pákou na "řídítkách" a ne jen stupni rychlosti jako u jiných sekaček. U této hondy je to jako když plynule sešlápnete plyn v autě.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama