Pokládka střešní krytiny

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
29. 1. 2010
4 komentáře
Pokládka střešní krytiny
Příspěvek stavebníka
24.5.2009 - V sobotu 23.5.2009 mi přišli pokrýt střechu. Začali hned z rána, kdy si postavili lešení a poté hned začali s pokládkou fólie, na kterou přibíjeli latě 5x5 cm. Docela jsem byl překvapen, že za jeden den ve 3 lidech byli schopni postavit lešení a udělat jednu stranu (bez pokrytí krytinou). Jde vidět, že to nedělají prvně a práce jim jde jak se říká od ruky.

Dneska v neděli 24.5.2009 jsem se byl na domeček podívat a zrovna přijíždělli klempíři. Dneska položí krytinu na tu jednu stranu co mají pokrytou fólií a začne se dělat druhá strana.

Jediný problém zatím s pokrývkou střechy nastal v tom, že jak jsem pobíjel viditelné části krokví palubkama tak jsem opoměl pobít po krokvích ještě palubky. (mysleno nabít palubky na stojato na krokev). Takhle mi vznikne 2 cm převýšení, kde by mohla potom na fólii stát voda. Budu proto muset v pondělí zajet koupil buď 1,9 cm desky nebo znova palubky. Asi koupím palubky, protože desky 1,9 cm mi nikdo nenařeže a musel bych je hoblovat.

26.5.2009 mám střechu udělanou ze dvou stran. Musím se opakovat, že chlapi co mi střeše dělají tak svou práci dělají velmi dobře. Musím teď chodit do práce a tak na stavbě moc nejsem. O klempířích toho moc neslyším. Prostě dělají a nějak nekecají. Ikdyž nemám vždy vše připravené jak by mělo ( na krovech atd. ), tak to spraví a je klid. Tento týden na domečku skoro nic nedělám. Za prvé nemám čas a zadruhé počkám až mi pokryjí střechu a pak budu pokračovat sám.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací