Příprava a betonování stropu

Autor: Pavel Tesárek (50 příspěvků)
Kategorie: Strop
6. 11. 2009
5 komentářů
Příprava a betonování stropu
Příspěvek stavebníka
4.9.2009 – Na pátek 4.9.2009 jsme opět objednali jeřáb, který nám večer nandal nahoru všechny stropní nosníky (kromě jednoho). V sobotu přijeli pomocníci a mohlo se začít s přípravou stropu.

Speciální kladečský plán jsem získal od firmy Wienerberger spolu s detailně spočítaným statickým zatížením celého stropu. V původní projektové dokumentaci jsem měl nakreslené pouze poskládané vložky, bez jakýchkoliv průvlaků, odlišných výšek MIAKO vložek ve více zatěžovaných částech stropu atp. Materiál na strop nám přivezli 28.8.2009. Skládání kamionu, které jsem měl domluvené bohužel nevyšlo protože traktor se s vidlemi nedostal do palety a vidle bohužel nejsou posuvné. Naštěstí mně traktorista doporučil jinou mašinku, která byla volná a za 800 na hodinu připravené složit snad cokoliv, kamkoliv Samotná příprava stopů spočívala v položení bitumenového papíru na 11 řadu cihel a rozmístění nosníků podle stropních vložek MIAKO. V okamžiku rozmístění stropních nosníků v první místnosti bylo nutné nosníky podepřít. Měl jsem zapůjčené stropní stojky a nosníky od firmy PERI, se kterými byla snadná práce i manipulace (nejvíc jsem se bál, že nám je ukradnou, ale nakonec to dopadlo OK).

Nosníky je nutné podepřít vždy s maximální vzdáleností 1,5m a vzepřít do výšky o 1/600 jejich délky. V našem obýváku při šířce 6m je tedy střed nosníku zvednutý o 1cm.

Jakmile byla připravena první místnost, začali se dávat stropní vložky, které jsme vkládali zdola. Nejdříve jsme změřili šířku místnosti a vypočítali si stejný přesah vložek na obě strany zdi.

Reklama

Při rozmisťování nosníků v obýváku jsem se stále nemohl dopočítat. Pak jsem přišel na to, že ten 6,25m dlouhý nosník nebyl ležící za barákem na zemi nebyl navíc Byl jeden a dali jsme ho tam celkem v pohodě, ale víc bych jich tam ručně dávat nechtěl.

Věncovky jsem dával na tepelně izolační maltu od firmy Wienerberger.

Před věncovky jsme dali polystyren tloušťky 10cm a kolem celého stropu svařili armaturu z roxorů. V místech většího zatížení stropu a střídání napětí stropních nosníků byla položena kari síť průměr 8mm oko 100x100mm.

Reklama

9.9.2009 jsme betonovali strop. Přijel MIX s betonem B30 a pumpa, za dopoledne bylo hotovo. Strop jsme odstojkovali po 4 týdnech.

Náklady

Název položkyCena
Příprava a betonování stropu
179 000 Kč
Celkem179 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek
Pavel Tesárek (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací