Dokončovací proces

Autor: Pavel a Monča (42 příspěvků)
25. 3. 2009
0 komentářů
Dokončovací proces
Příspěvek stavebníka
19.12.2008 - Po vyspárování koupelny jsem chtěl usadit závěsné WC. Připravil jsem si nářadí, odlamovací nůž, kleštičky, a že jdu osadit splachovací tlačítka. Kdo doma "geberit" máte, a dělali či viděli jste jak se tam tlačítko dává víte, že je tam přesah, který je nutno seříznout.

Tak ano. I v manuálu výrobce je, že se má přebytečný plast odříznout odlamovacím nožem. Nu dobrá... Jedna strana pohodička... druhá strana pohodička... Dolní strana... Nejde to... No tak zabereme... No a jak jsem zabral, plast povolil, a užízl jsem jak plast, tak značnou část svých prstů... Ne přeháním, ale kuchnul jsem se statečně. Tak mi přítelkyně dala na prsty cca 15 kuchyňských utěrek, jelikož krve bylo jako z vola, a že jedeme na ambulanci aby se mi na to podívali, jelikož mě okamžitě prsty začali brnět, a jelikož má práce spočívá ze 70% sezení u PC, tak jsem měl strach, jestli jsem si nekuchnul nějaké nervy... (Chlap no... my chlapi jsme bábovky :) ) Jedu tedy s jednou rukou autem do Vlčic na pohotovost. Přijedeme tam, sestra se na mě podívá, na ruku obalenou kuchyňskými utěrkami, cca 60% utěrek promočeno krví a povídá " To je na chirurgii... To je v Blovicích... si tam dojeďte". No málem mi trefil šlak. Povídám "Si ze mě děláte srandu? Vidíte že mám na ruce kuchyňské utěrky promořené durch od krve, a posíláte mě další 2KM do Blovic? To je fakt na Občanské Judo", naštvaně jsem bouchnul dveřma, a odjel na chirurgii do Blovic. Přijedu tam, a na dveřích nápis... DOVOLENÁ... Žádný zástup vypsaný, prostě tu nejsme, všichni ubožáci co jsou zranění, nechť se na vlastní náklady dopraví do nemocnice taxíkem, vlakem, autobusem, pěšky, nám je to fuk... ČESKÉ ZDRAVOTNICTVÍ STOJÍ ZA HO*NO!!! Tak volám na 155 kde se jako mám nechat ošetřit, že mě ve Vlčicích odmítli ošetřit, a že v Blovicích mají dovolenou. Prý se mám vrátit do Vlčic, že tam zavolají. No tak sem se tedy vrátil do Vlčic, kde na mě sestra koukala jestli si z nich dělám srandu nebo co, a až po vysvětlení že mají v Blovicích dovolenou mě tedy neochotně pustila dovnitř, že mě tedy jako ošetří když jinak nedám... Přišel vcelku milý doktor, který se mi pohledem za sestru omlouval, a i když pohotovost ve Vlčicích nemá povolení vykonávat chirurgické zákroky (jak mi bylo později vysvětleno), prsty mi vyčistil, a zašil.

Tohle mé zranění týden před stěhováním nebylo vůbec nic co by se mi hodilo, jelikož prsty po odeznění injekcí (3) co jsem dostal, bolely jako "******".-.-.-.-. No co se dá dělat. Jediné naše štěstí je, že máme kamarády, opravdové kamarády, co když je druhý v nouzi, tak přijedou, pomůžou, a většinou za to ani nechtějí nic jiného něž "děkujeme". To je v dnešní době vzácnost, a je třeba si to uvědomit, a takovéto přátele si hýčkat. Takže se domluvila akce "vyklízení" na sobotu. V garáži jsme měli paletu sádrokartonu, vaty, profilů no prostě matroš na zateplení podkroví. Tento veškerý balast bylo nutno vzít do "teplých" a vynosit nahoru. Kamarádi vynosily sádrokartony, já vatu co jsem mohl vzít do jedné ruky, a pak i s kamarádovou ženou profily (já vzadu jenom s jednou rukou do schodů s podestou....) no byla to paráda... :) Každopádně akce se povedla, a garáž byla víceméně vyklizená.

Dopoložená podlaha v obýváku, posledních cca 7m2 mi pomáhal kamarád, jelikož s jednou rukou a bolavými prsty se plovoučka dělá špatně...

Reklama

Jelikož bylo docela pěkně, začali jsme s kamarády dělat zateplení podkroví. 16cm vaty přijde mezi krokve, pak na to přijde křížem 8cm, a pak ještě 4cm mezi sádrokartonové profily... Celkem bude v podkroví 28cm izolace, což si myslím je úplně akorát.

Dalším krokem byla dlažba v chotbě a garáži. Naštěstí měl kamarád obkladač čas, a přijel. Vřelé díky... Nasucho jsme si zkusili jak by to asi mohlo být... No a tím by to bylo... Spodek defakto hotov... Přikládám pár fotek zabydleného interiéru... Pro případné zloděje : "Objekt je trvale obydlen, a napojen na PCO" :)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel a Monča
Pavel a Monča (42 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama