S dlaždicemi Fortelock zvládnete rekonstrukci podlahy v garáží během jednoho odpoledne!

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
Kategorie: podlahy, koberce
30. 9. 2019
0 komentářů
S dlaždicemi Fortelock zvládnete rekonstrukci podlahy v garáží během jednoho odpoledne!
Redakční článek
A to s plastovou dlažbou Fortelock od českého výrobce Fortemix s.r.o. Dlažba je ze 100% PVC. Je jednoduchá, praktická, odolná, ale zároveň i dobře vypadá.

Dlažbu si položíte sami

Tato dlažba se pyšní hned několika výhodami. Tou největší je, že si ji zvládnete položit úplně sami, bez profesionálních pomocníků a spousty různých pomůcek či materiálů. K její pokládce vám totiž bohatě postačí gumové kladivo, nožík či řezačka pro řezání dlaždic. Dokonce ani díry či praskliny v podlaze nevadí. Pouze pokud máte vyvýšeniny, je třeba je napřed zbrousit.Přestěhuje se s vámi.

Výhodou této dlažby je fakt, že ji snadno můžete zase sundat. Když tedy bydlíte v nájmu a víte, že se časem budete stěhovat, nemusíte se investice do dlažby na „cízím“ obávat. Dlažbu jednoduše sundáte a odstěhujete s sebou.

Odolná vůči poškození

Z tohoto důvodu je také snadná její výměna, pokud se některá dlaždice poškodí. Prostě ji odděláte a nahradíte jinou. Dlaždice jsou však velmi odolné a jen tak se nerozbijí. Na rozdíl například od dlažby keramické, kterou rozbije i pád něčeho těžšího, či betonové podlahy, na kterou zase nepříznivě působí různá rozpouštědla a soli. V dlaždicích je také systém odvodných kanálků „Air Flow“, který zabraňuje zadržování vody. Pomáhá také průchodu vzduchu pod dlaždicemi a eliminuje tvorbu plísní. {{gallery|rightHalf/}}

Reklama

Vaše podlaha - Váš design

Co se týká vzhledu, můžete si vybrat z několika dezénů i barev, které se dají také různě kombinovat. Sami si tak vytvoříte nájezdové pruhy, pracovní zóny či cokoliv jiného. Při tvorbě své garáže či jiné plochy můžete popustit uzdu své fantazii.

Čištění dlažby Fortelock je více než snadné. Stačí ji vytřít vodou s běžným saponátem. Je nadprůměrně odolná vůči slabým a ředěným kyselinám, alkáliím, mýdlům i rozpouštědlům. Silné kyseliny či naftu také snadno odstraníte, pokud to uděláte ihned.

Likvidaci za vás udělá výrobce

Pokud už o dlažbu nemáte zájem a chcete ji zlikvidovat, rozhodně ji nevyhazujte. Výrobce si zakládá na eliminování plastů v přírodě. Takže mu dejte vědět a on si pro nevyužité dlaždice přijede a zlikviduje je sám.

Reklama

Typy dlažeb dle použití

Na výběr máte z několika druhů dlažeb. Můžete zvolit podle toho, kam dlažbu potřebujete umístit.

  • Do garáže, dílny, autoservisu, výrobních prostor, skladů a na dalších místech s vysokým zatížením využijete dlaždice Fortelock Industry, případně verzi ECO vyrobenou z recyklovaného granulátu.
  • Pro komerční, obytné či skladovací prostory, chodby, lodžie a další, využijete Fortelock Invisible, které navíc vypadají pěkně jednolitě. I zde můžete volit variantu ECO.
  • Do sklepů, technických prostor v domě a dalších prostor s menší zátěží se hodí Fortelock Light.
  • Do domácnosti, šatny, chodby, pracovny a dalších vyberte ujčitě Fortelock Decor, které kromě své praktické stránky mají i pěkný design.

Tam, kde zvolíte variantu ECO, jsou dlaždice vyrobené ze směsi recyklovaného granulátu. Vlastnosti podlahy jsou podobné jako v základní verzi. Vizuální stránka je však horší. Volte je tedy tam, kde vám na vzhledu dlažby až tak nezáleží.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací