Ovládat žaluzie můžete pomocí aplikace odkudkoliv, říká expert na stínění

Autor: Labona.cz (9 příspěvků)
15. 12. 2018
0 komentářů
Ovládat žaluzie můžete pomocí aplikace odkudkoliv, říká expert na stínění
Komerční
O tom, jaké jsou nové trendy ve stínění a co se za poslední dekádu změnilo, jsme si popovídali s Pavlem Hrdličkou, expertem na stínění, majitelem e-shopu Labona. Labona je známá tím, že popostrkuje zákazníky k tomu, aby se nebáli vyměření a montáže svépomocí a ušetřili. Pravidelně proto uveřejňuje návody a videa. Jak to zákazníci zvládají, si přečtete v našem rozhovoru. 

Jak dlouho se na trhu stínící techniky pohybujete a co Vás k tomu přivedlo?

Na trhu stínící techniky jsem již 12 let. Byla to vesměs náhoda. Chtěli jsme s kamarádem začít podnikat a bylo nám jedno s čím. Jeden kamarád pracoval ve firmě, která vyráběla žaluzie. Ukázal nám, jak se žaluzie vyrábí a jak se montují a už to bylo.

V čem za tu dobu pozorujete největší změnu? 

Největší změna je v rozložení trhu. Dříve chtěli všichni klasické řetízkové žaluzie, tyto žaluzie tvořily až 90 % prodeje. Dnes už tvoří zhruba jen 25 % a ostatní část tvoří designové stínění, jako jsou látkové rolety, plisé, japonské stěny a pak samozřejmě venkovní žaluzie, venkovní rolety a markýzy.

V čem je e-shop lepší než kamenná prodejna?

Zákazník si může vybrat to, co se mu skutečně líbí a ne to, co mu prodá prodejce, protože je to nejvýhodnější pro firmu. Můžete si vybírat kdykoliv chcete a kolikrát chcete. Online si měníte parametry podle vašich vyměřených rozměrů produkty a ihned vidíte měnící se cenu. Namontujete si stínění, kdy se vám to hodí, klidně o víkendu. Máte skvělý pocit z odvedené práce. Doma jste hrdina . Největší důvod je většinou cena. Rozdíl v úspoře je v průměru okolo 60 % oproti montážním firmám.

Jaké stínění mají nejraději Češi a jaké Slováci? Čím si myslíte, že to je?

Češi a Slováci jsou na tom podobně. Na počet kusů je to pořád horizontální žaluzie do plastového okna Hit I a z venkovního stínění venkovní žaluzie Z 90 ovládané motorem. Je to dáno naším regionem. Máme v Česku a na Slovensku 4 doopravdy velké výrobce i v celoevropském měřítku a ti ve svých výrobách tlačí tyto výrobky.

Zvládne namontovat stínění každý? Který typ je nejjednodušší a který naopak nejtěžší?

Jsem přesvědčený, že každý zvládne namontovat horizontální žaluzii do plastového okna. Máme vyzkoušené, že podle našich video návodů je to tak na stejné úrovni jako sestavit malý konferenční stolek z IKEA. Samozřejmě venkovní žaluzie jsou daleko náročnější a troufnu si říct, že člověk již musí být domácí kutil, aby je zvládl.

Stalo se Vám někdy, že Vám zákazník volal s tím, že si doopravdy neví rady a vy jste museli přijet a stínění namontovat?

To se ještě nestalo. Zákazníci to prostě zvládají podle PDF návodů nebo video návodů je to docela jednoduché.

Co se stane, když okno špatně změřím?

Záleží na tom, jaký je to výrobek. Pokud si vyměříte větší rozměry, tak se většinou dá zkrátit, když naopak menší rozměry tak to zkusíte napasovat na jiné okno. Příliš se to nestává.

V čem Vaši klienti nejčastěji chybují? Na co obecně si musím při montáži dát pozor?

Vše důležité se odehrává již u vyměření. Tam si musím produkt nastudovat a zjistit podle typu a provedení jaké mám vzít míry. Každý výrobek se měří trošku jinak. Při montáži to je již hračka, protože veškerou odbornost jsem zvládl u vyměření. Když se dodrží montážní postupy a použije se například správný vrták, tak se nemůže nic stát.

Jaké jsou nejnovější technologie ve světě stínění? Proč myslíte, že právě česká produkce je tak úspěšná?

Produkt, který můžeme označit za úspěšný, ale zároveň novinku, jsou screenové rolety. V případě technologií se jedná zejména o způsoby ovládání venkovních žaluzií, venkovních rolet a dalších prvků ovládaných motoricky. Dnes už to není pouze o motorickém pohonu, to je naprostý standard. Je to o typu ovládání. Používáme a doporučujeme inteligentní systém Tahoma od Somfy. Ten umí venkovní žaluzie ovládat pomocí aplikace odkudkoliv ze světa. Můžete si jakkoliv žaluzie naprogramovat. Na Tahomu můžete naprogramovat i vstupní bránu, garážová vrata atd. Je to první krok k tzv. chytré domácnosti.

Které stínění nejlépe spoří energii?

Nejlepší na úsporu energie jsou venkovní rolety a venkovní žaluzie. Venkovní rolety pomáhají velmi dobře zabránit únikům tepla přes zimu, protože hliníkové lamely jsou vyplněny polyuretanovou pěnou. Venkovní žaluzie zase velmi dobře zabraňují přehřátí místnosti v létě, aniž musíte mít úplně zabedněno, protože si hliníkové lamely jen pootočíte, aby se nerozpalovala skelná plocha okna, ale do místnosti šlo světlo.

V čem je lepší vnitřní a v čem vnější stínění?

Vnitřní stínění jako horizontální žaluzie, látkové rolety, japonské stěny, plisé atd. slouží převážně jako stínící prvek. Nejde k vám vidět, nesvítí přímé slunce do místnosti na nábytek a tvoří pěknou dekoraci. U venkovního stínění jde většinou o funkčnost daného produktu. Zákazníci oceňují především regulaci klimatu uvnitř místností pomocí venkovní stínící techniky. Dnes je naprosto běžná kombinace obojího. Venkovní žaluzie do exteriéru kvůli regulaci a třeba plisé kvůli dekoraci do interiéru. Pavel Hrdlička, majitel eshopu Labona.cz

Galerie

Ovládat žaluzie můžete pomocí aplikace odkudkoliv, říká expert na stíněníOvládat žaluzie můžete pomocí aplikace odkudkoliv, říká expert na stínění
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Labona.cz (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama