Chytře na rekonstrukce: dodatečná instalace podlahového vytápění – snadno a hravě zvládnutá

Autor: Kermi.cz (3 příspěvky)
31. 10. 2018
0 komentářů
Chytře na rekonstrukce: dodatečná instalace podlahového vytápění – snadno a hravě zvládnutá
Komerční
Dodatečná instalace podlahového vytápění v domáctnosti byla dříve spojována pouze s vysokými náklady. S připojovací sadou x-link a tenkovrstvým systémem x-net C15 nabízí Kermi ideální rekonstrukční řešení s maximem pro tepelný komfort a energetickou eficienci.

Plošné systémy x-net, šetřící životní prostředí i náklady, jsou jako stvořené pro kombinaci s moderními energeticky eficientními zdroji tepla jako jsou kondenzační kotle, solární systémy nebo tepelná čerpadla. S velikostí sálavé plochy roste také účinnost a hospodárnost topného systému. To znamená: že dochází k poklesu teploty přívodní teplé vody a pokojová teplota se může snížit o 1-2 stupně - a to při stejné optimální tepelné pohodě díky téměř výhradnímu odevzdání obzvláště příjemně vnímaného sálavého tepla. Nízká teplota přívodu zapřičiňuje vyšší stupeň účinku u zdroje tepla, značnou energetickou úsporu a minimální tepelné ztráty. Po technicky stavební a ekonomické stránce mohly být tyto výhody využity pouze jen u novostaveb. S inovativními moderními řešeními z Kermi programu x-net Plošné vytápění/chlazení se nyní mohou renovátoři radovat z příjemné energeticky úsporné tepelné pohody. Tenkovrstvý systém x-net C15 – mimořádné vlastnosti s rychlou pokládkou Tenkovrstvý systém x-net C15 nachází své uplatnění všude tam, kde není k dispozici instalační výška jako tomu je často právě při rekonstrukcích. Díky jeho systémové výšce je ideálním řešením pro prostory u nichž významnou roli hraje instalační výška a malá hmotnost. Díky své montáži se prokazuje jako mimořádný systém podlahového vytápění/ chlazení. Není zapotřebí náročná pracovní příprava. Nopové desky pro položení topných trubek mohou být jednoduše a rychle položeny přímo na dosavadní podlahové podklady. Díky nízkému překrytí trubky pomocí vylité hmoty lze x-net C15 provozovat s obzvláště nízkými přívodními teplotami. Výhodou je krátká doba schnutí, jež umožňuje rychlý pokrok při stavbě. x-link Připojovací sada – perfektní spojení

Chce-li člověk rekonstruovat a dovybavit si jednotlivé místnosti jako například koupelnu nebo kuchyni o podlahové vytápění, ale zároveň se nechce vzdát tepelného komfortu poskytovaného radiátorem, nabízí se tenkovrstvý systém x-net C15 jako ideální řešení.

Připojovací sada x-link je k dostání pro vybrané designové radiátory Kermi a umožňuje připojit podlahového vytápění přes stávající připojení radiátoru. Náročné rekonstrukční práce pro přídavný topný okruh nejsou zapotřebí. V připojovací sadě x-link uvnitř radiátoru je integrován prvek, který omezuje teplotu zpátečky na přípustnou tepelnou hodnotu podlahového vytápění aniž by vysoká hladina teploty radiátoru byla jakkoli ovlivněna. Regulace radiátoru a podlahového vytápění zde zůstane oddělena. Připojovací sada x-link je skryta za clonou radiátoru. Vzhled radiátoru nebo koupelny tak není narušen neforemnou ovládací jednotkou. Pouze přídavná termostatická hlavice upozorňuje na tento kombinovaný provoz. Sladěné komponenty pro perfektní komfort Všechny potřebné komponenty z Kermi programu x-net pro jednoduchou montáž a provoz jsou perfektně sladěny. Kermi x-net systémy mohou s několika přídavnými systémovými komponenty sloužit také i pro pokojové chlazení, a to především v teplých ročních měsících.

Chytře na rekonstrukce: dodatečná instalace podlahového vytápění – snadno a hravě zvládnutáChytře na rekonstrukce: dodatečná instalace podlahového vytápění – snadno a hravě zvládnutáChytře na rekonstrukce: dodatečná instalace podlahového vytápění – snadno a hravě zvládnutá

Obr.: Jednoduché a rychlé zpracování – nopovou desku tenkovrstvého systému x-net C15 lze položit přímo na půdní podklady odlišného charakteru (obr. vlevo). Podlahové vytápění je připojeno k designovému radiátoru na existujícím topném okruhu pomocí x-link připojovací sady (obr. střed). Připraveno k zalití (obr. vpravo).

Chytře na rekonstrukce: dodatečná instalace podlahového vytápění – snadno a hravě zvládnutáChytře na rekonstrukce: dodatečná instalace podlahového vytápění – snadno a hravě zvládnutá

Obr.: Po namontování otopného tělesa doslova „zmizí“ připojovací sada x-link za clonou designového radiátoru, viz obr. vpravo. Pouze dodatečná termostatická hlavice (vpravo) poukazuje na kombinovaný provoz mezi radiátorem a podlahovým vytápěním.

Chytře na rekonstrukce: dodatečná instalace podlahového vytápění – snadno a hravě zvládnutáChytře na rekonstrukce: dodatečná instalace podlahového vytápění – snadno a hravě zvládnutá

Obr.: Předtím – potom: v podkrovní koupelně na obrázku bylo díky připojovací sadě x-link docíleno ideálního spojení designového radiátoru a podlahového vytápění tenkovrstvého systému x-net C15 s maximálním tepelným komfortem a pocitem wellness zážitku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kermi.cz (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací