Z obyčejné zahrady do pohádky? Stačí to správné osvětlení

Autor: Profisvitidla.cz (1 příspěvek)
27. 6. 2018
0 komentářů
Z obyčejné zahrady do pohádky? Stačí to správné osvětlení
Příspěvek stavebníka
Kdo říká, že zahradní osvětlení musí plnit čistě praktickou funkci? Opečovávaná a hezky upravená zahrada, která je chloubou majitele, si zaslouží být vidět i po setmění. Stačí jen zvolit to správné osvětlení a rázem ze své zahrady vykouzlíte ještě pohádkovější místo. Inspirujte se našimi tipy!

Elegantní osvětlení chodníčků a cest

Osvětlení příjezdové cesty nebo hlavních chodníků kolem domu je samozřejmostí. Nebojte se však osvětlit i menší chodníky a cestičky napříč celou zahradou. Bodová LED svítidla do země vypadají ve výsledku velmi elegantně, zejména pak na méně travnatém porostu. Do více zarostlých terénů se pak skvěle hodí sloupková svítidla, která světlo rozptýlí spíše do prostoru. Pokud jako milovník originality a designu toužíte po něčem speciálním, cestu osázejte například světelnými dekoračními koulemi. Šetřivé povahy zase jistě ocení solární svítidla. Jejich provoz nic nestojí, protože čerpají energii pouze ze světla.

Osvětlení jezírek a rybníků

Vskutku magicky vypadají večer také světlená jezírka nebo fontánky. Romantické podívané docílíte jak podvodním osvětlením, tak i světelnými reflektory, které vodu nasvítí ze břehu. Půvab dodáte rybníčku nebo jezírku také barevným osvětlením. Při výběru se zaměřte především na odolnost světla, čím vyšší tzv. IP, tím je světlo odolnější proti vodě, prachu či dalším vnějším vlivům. Na absolutní voděvzdornost se spolehněte u vodních svítidel s označením minimálně IP67.

Dekorační osvětlení květin a dalších prvků

Co se dekoračního osvětlení zahrady týče, fantazii se meze nekladou. Máte-li cit pro detail a kreativního ducha, realizaci zvládnete hravě i bez pomoci profesionálních designérů. Pohrajte si s možností osvětlit své oblíbené rostliny, okrasné kameny, skalky nebo zvažte třeba i podsvícení stromů.

Reklama

Závěsné lucerny a světelné řetězy

Obohatili jste svou zahradu o všechny zmíněné osvětlovací prvky, ale stále tomu něco chybí? Rozvěšením světelných řetězů a rozmístěním lucerniček svůj kousek přírody nejen zútulníte, ale dodáte mu také romantický nádech. Pokud navíc pořádáte oslavu nebo grilování s přáteli, závěsná dekorační svítidla v pergole nebo na terase dotvoří tu správnou atmosféru. Dotáhněte svou zahradu ke světelné dokonalosti a vyberte si ze široké nabídky venkovních dekoračních svítidel na Profisvítidla.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Profisvitidla.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama