Stavíte dům nebo rekonstruujete byt? Máme tip, jak vybrat správné vchodové dveře

Autor: Favi.cz (1 příspěvek)
11. 6. 2018
0 komentářů
Stavíte dům nebo rekonstruujete byt? Máme tip, jak vybrat správné vchodové dveře
Příspěvek stavebníka
Než začnete vybírat bezpečnostní dveře, zamyslete se nad celkovým zabezpečením vašeho domova. Pokuste se najít slabiny, jakými jsou všechna okna, dveře a vrata garáže. Před větší investicí do zabezpečení domu či bytu, konzultujte vaši úvahu s odborníkem. Zloděj si totiž pravděpodobně najde ten nejsnadnější přístup.

Dále si položte otázku, jaký majetek potřebujete chránit a zda ho není lepší uložit v bance nebo ho dát do domácího trezoru. V případě, že vlastníte cennosti, nezvyšujte riziko tím, že o nich budou vědět cizí lidé. Zvýšit ochranu byste měli i v případě, že často nebo pravidelně nemovitost opouštíte. Kombinujte proto použití alarmu, bezpečnostního skla a bezpečnostních dveří. Bohužel se často stává, že zloděj má ulehčenou práci tím, že okno od domu zůstane otevřené nebo nejsou zamčené vchodové dveře. Nezamčené bezpečnostní vchodové dveře úplně ztrácí svůj význam a lze je překonat jako obyčejné dveře! Jak se liší bezpečnostní dveře od obyčejných vchodových dveří? Klasické dveře se zamykají jen v místě zámku, zloději proto stačí překonat tento jediný bod. Bezpečnostní dveře mají minimálně tři výsuvné čepy do tří stran. Dále jsou zesíleny a kvalitněji provedeny všechny části dveří.

  1. bezpečnostní třída
  2. vybavení dveří
  3. vzhled
  4. další vlastnosti
  5. náklady na pořízení
  6. jak lze řešit servis dveří, ztrátu klíčů, zabouchnutí atd.

Vchodové dveře do bytu

Od doby výstavby panelových domů je vzhled dveří i vnitřních chodeb bytového domu často opomíjen. Chodba byla vnímána jako strohý komunikační prostor a bohužel se to v mnoha dnešních novostavbách bytových domů nezlepšilo.

Reklama

Jak postupovat při výběru vchodových dveří?

Před pořízením dveří si vypište všechny individuální požadavky. Důležitou podmínkou bývá určitě bezpečnost. Podstatný je také vzhled a kování, akustické a tepelné vlastnosti dveří a další. Vše závisí na vaší konkrétní situaci a prioritách.

Vstupní dveře do rodinného domu

Vstupní dveře oddělují vnější svět od vašeho soukromého prostoru. Jsou nedílnou součástí domu, a proto by měl jejich vzhled odpovídat celkové vizuální podobě objektu.

Výběr vchodových dveří do domu

Materiál dveří vybírá architekt na základě celkové koncepce domu. Vzhled domu a styl dveří by měl být sjednocený, materiál a barva často odpovídají vzhledu oken. Sklo může být čiré, matné nebo se vzorem. Protože jsou vstupní dveře často vidět z ulice je na zvážení, kvůli ochraně soukromí, použití průsvitného skla. Přes průhledné sklo ale zase poznáte, kdo stojí za dveřmi. Řešením může být sklo zrcadlové.

Reklama

Závěrečné shrnutí

Vstupní dveře do rodinného domu vybírejte zároveň s okny. Nejlevnější jsou plastová okna a dveře, střední cenovou kategorii tvoří dřevo a nejvíce vás budou stát hliníkové rámy. U tradičních rodinných domů se hodí použití dřeva, které na vás bude příjemně působit. Nejpokročilejší technologie a bezpečnost vám nabídnou hliníkové dveře. U novostaveb a zateplených domů vybírejte podle parametru U, který udává, kolik energie skrz otvor ztratíte. Parametr je stanoven pro celé dveře nebo zvlášť pro pevnou a prosklenou část. Zvolte raději střídmější vzhled dveří. Dveře si v prodejně pečlivě prohlédněte. Zaměřte se na co nejelegantnější řešení zasklívacích lišt, pantů, prahů a kování. Čím méně složité bude, tím budou dveře hezčí, ale i lépe udržovatelné.

Kde hledat ty pravé

Na nabídku vchodových dveří se můžete podívat nawww.favi.cz, kde si můžete filtrovat dle materiálu, ceny nebo dekoru dřeva. Na FAVI najdete největší výběr nábytku a dekorací na jednom místě. FAVI kromě České republiky působí i na Slovensku, RumunskuPolsku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Favi.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama