Okna dveře vrata, zamykáme natotata

Autor: Martin a Barča (5 příspěvků)
22. 6. 2015
6 komentářů
Okna dveře vrata, zamykáme natotata
Příspěvek stavebníka
Zdravím všechny stavebníky. Na tuto fázi se určitě těší nejeden stavitel. Jsou to okna, dveře a garážová vrata. Kousek se ještě ale vrátíme.

Začalo to, když nám „klepli hypošku“. Začal jsem se ohlížet okolo sebe na výrobce oken a garážových vrat. Poptal jsem spousty firem a spousta se jich ozvala. Všechno to bylo velmi podobné a laik přes okna jako já v tom měl guláš. Potom jsem neoficiálně, tak nějak podle logických úsudků a referencí na internetu, vybral nejmenovanou firmu.

Zaměřil jsem se tedy ještě na vrata. Někteří výrobci oken vyrábí nebo prodává i vrata. Zdálo se mi to ale všechno dost předražené. Háček byl v tom, že na okna byly obrovské slevy atd. a vrata si účtovali za plnou cenu.

Sedím si ale takhle u taťky v kanceláři a klábosíme. Zabrousili jsme i na ty moje budoucí okna a vrata. Najednou si vzpomněl, že zná člověka, co montuje vrata. I zavolal mu a naštěstí to pořád dělá. Jen tak mimo řeč, se ho zeptal, zda náhodou nedělá i okna. Jeho odpověď mi vykouzlila úsměv na tváři :).

Reklama

Byl to vlastně „skorosoused“. Ještě jsem dozdil dvě okna, která jsme chtěli zmenšit a poslal jsem přibližné rozměry. Poslal mi cenové nabídky na vrata a okna. Super ceny samozřejmě. Vrata jsou TRIDO a okna jsou od firmy STAVONA. Prý hodně kvalitní rakousko-německá okna. Vrata Trido asi není třeba představovat.

Tak jsme se s manželkou rozhodli, že půjdeme do toho. Zavolal jsem mu a chtěl si domluvit zaměření. Ještě to dopoledne jsem se „zdekoval“ z práce a letěl na stavbu. Zaměřili jsme okna, zakleli, jak je každý stavební otvor jiný, pokecali, potykali jsme si a jeli zase do práce. Potom nechal přepočítat cenové nabídky na přesno a domluvili jsme se, že se u něj stavíme, abychom si vybrali barvu na vrata a dveře do garáže a typ skla do dveří a okna na záchod.

Barvu na vrata jsme vybrali RAL9007. Je opravdu luxusní, dokonce jsme měli možnost ji vidět naživo, protože on ji má na vratech na firmě. Dveře do garáže budou stejné. Rozhodli jsme se udělat tyto dveře jako garážové vrata, ze sekcí a ne plastové. Budou tak krásně ladit s vraty. Jinak jsou vrata s pohonem Aperto a k němu 2x dálkové ovládání. Dveře do garáže jsou hliníkové a zateplené. Opravdu luxusní.

Reklama

Sklo do vchodových dveří a okna na záchod jsme vybrali broušené, je přes něj vidět jen světlo a nic jiného. Byl za něj malý příplatek, ale co, nestavíme dům každý den.

V tuto chvíli jsme už jen čekali, až zavolá a řekne nám, že se blíží termín montáže. V té čekací době jsem měl za úkol nějaké věci. Nalepit polystyren do otvorů a připravit v garáži finál na montáž. Šlo to celkem rychle, takže jsem pak také začal zdít/lepit příčky v přízemí a patře, ale o tom v jiném článku.

Pak jsme se ale dočkali a nastal den montáže a poprvé jsme mohli zamknout náš dům. Za nějakou dobu nám taky namontovali vrata, která přišla později než okna a vchodovky. S montáží jsem naprosto spokojen. Kluci byli fakt precizní, co se jim nelíbilo, vyřízli a udělali znovu. Protože nabízí i jiné služby krom montáží vrat a oken, tak s nimi počítám i u jiných etap.

Reklama

Okna jsou luxusní a už chápu proč nám je doporučoval. Je to fakt kvalitka. Když to srovnám s novými okny v práci, tak ty naše jsou o 100% lepší. Okna co máme v práci bych ani za nic teď nechtěl. Dveřní výplň je značky Perito. Vzor se sice objevuje často, ale nám se líbí a to je hlavní. :) Cena byla včetně zámků od FAB.

Náklady

Název položkyCena
Vrata + dveře TRIDO
42 318 Kč
Okna + dveře STAVONA
74 886 Kč
Celkem117 204 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Barča
Martin a Barča (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama