Nákupem žaluzií online ušetříte za dopravu i montáž

Autor: Labona.cz (9 příspěvků)
15. 4. 2015
0 komentářů
Nákupem žaluzií online ušetříte za dopravu i montáž
Komerční
V Česku se poslední dobou čím dál více rozmáhá nakupování žaluzií přes e-shop. Je to rychlé, pohodlné a navíc levné - doprava bývá zdarma a jelikož si žaluzie montujete sami, neplatíte ani výjezd a práci montážního technika. Jak takový nákup žaluzií online vlastně probíhá a co všechno obnáší?

Stačí si jen vybrat...

Hned na začátku nákupu vás čeká ta nejzábavnější část – výběr stínění. Klasikou jsou horizontální a vertikální žaluzie, pořídit si ale můžete i japonské stěny, látkové rolety nebo třeba žaluzie ze dřeva. Během nákupního procesu si sami volíte i jednotlivé parametry stínění - způsob ukotvení, stranu ovládání nebo způsob stahování. Možností je opravdu hodně a určitě si mezi nimi vyberete.

... a správně zaměřit prostor

Aby nové žaluzie nebo rolety do vašeho domova dokonale sedly, bude potřeba správně zaměřit okno nebo prosklenou stěnu, kterou hodláte zastínit. S tím vám pomůže návod – měli byste ho vždycky najít na stránkách prodejce. Zaměření není složité, jen se liší v závislosti na typu stínění. Např. pro horizontální žaluzie vždy měříte celkovou délku a šířku skla, včetně gumových těsnění. Nezapomínejte na to, že některá okna nebo stěny nejsou zcela rovné, proto je raději změřte alespoň na dvou nebo třech místech. Jestliže jsou naměřené hodnoty v různých částech odlišné, bude to potřeba nahlásit prodejci.

Jako v kamenném obchodě

Jakmile máte změřeno, přichází na řadu výběr barvy a povrchové úpravy. To bývá občas oříšek, jelikož produkt nevidíte a nemůžete si jej osahat. Avšak např. na e-shopu labona.cz máte ke každému stínění perfektně zpracovaný vzorník látek, z jehož detailních náhledů jste schopni i přes monitor vyčíst, jak přesně budou vaše nové žaluzie vypadat. A když už je řeč o vzorníku - z toho obrovského množství látek, povrchových úprav a barev vás bude přecházet zrak. Uvidíte sami.

Nákupem žaluzií online ušetříte za dopravu i montážNákupem žaluzií online ušetříte za dopravu i montážNákupem žaluzií online ušetříte za dopravu i montáž

Dodání obvykle do 10 dní

Jakmile se prokoušete nákupním procesem a nové stínění si objednáte, trvá obvykle tak 7 - 10 dní, než dodavatel produkt vyrobí a doručí na vaši adresu. Pak už stačí jenom rozbalit krabici a pustit se do práce. Návod na montáž žaluzií vždy najdete na internetových stránkách prodejce, někteří ho navíc umisťují také přímo do krabice. Montáže se každopádně nemusíte bát - stačí vám jen AKU šroubovák, vrtačka a pár minut času.

Na žaluzie zakoupené online se vztahuje klasická dvouletá záruka, takže nemusíte mít obavu, že byste kupovali zajíce v pytli. Právě naopak - pořízením žaluzií přes e-shop ušetříte kupu času i peněz. A to už za tu trochu práce určitě stojí.    Článek připravil portál zaluziedomu.cz.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Labona.cz (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací