Příprava na štuky a SDK

Autor: Miras (15 příspěvků)
Kategorie: Vnitřní omítky
5. 2. 2015
0 komentářů
Příprava na štuky a SDK
Příspěvek stavebníka
Jelikož zima byla velice mírná, jestli vůbec nějaká byla, chtěl jsem se vrhnout na štuky koncem února. Do té doby bylo potřeba pár dodělávek.

Nejprve jsem musel snížit o 4cm futra. Použil jsem XPS 3cm na lepidlo, přetáhl perlinkou a lepidlem. Objednal a následně přidělal vnitřní parapety na pěnu a zatížil, aby se nenadzvedly.

Poté jsem nakoupil několik oboustranných pásek a polepil hliníkovou konstrukci pro připevnění paropropustné folie. S tou mi pomáhal kamarád, jinak bych to tam nedal. Já jsem držel roli a kamarád přilepoval. Spoje se přelepily páskou. V některých článcích se řešilo přišroubování SDK desek a následné proděravení folie. Dumal jsem nad tim jak to udělat, ale prostě mě nic nenapadlo.

Než jsem zateploval strop tak jsem z vrchní strany nalepil molitanovou pásku na nosné CD profily s tim jak se bude šroubovat SDK, bude šroub schovaný v molitanu. Možná to nějaký efekt bude mít, možná je to blbost, nevim. Poté jsem nakoupil hliníkové rohy a nalepil lepidlem na všechny rohy a kolem oken. Poté jsem objednal stejnou partu co mi dělala omítky. Štuky jim zabraly zhruba 2dny a konečně to vypadalo jako byt.

Reklama

Poté jsem opět požádal kamaráda na montáž SDK desek. Chytili jsme vždy desku na pár šroubků s tim, že zbytek si navrtám sám. Zelený SDK se dával do koupelny, záchod a kuchyně, růžový do techn.místnosti a bílý do zbytku domu. Pak jsem nakoupil sádrové a finish tmely, skelné pásky a vše co bylo potřeba a začal postupně tmelit. Dělal jsem jednu vrstvu sádry a 2 vrstvy finish tmelu. Nejhorší bylo přede mnou a to broušení. Po několika dnech broušení jsem necítil tělo, o tom jak jsem vypadal ani nemluvě :-).

Jak jsem psal v článku o podlaze, že začaly popraskávat spoje, tak během prací zedníků vzali za své. Spáry jsem postupně vysál, postříkal penetrací a vylil lepidlem. Až se vylije nivelační stěrka, tak to tak hrozně vypadat nebude.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miras (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací