Omítky + rozvod topení

Autor: Miras (15 příspěvků)
20. 1. 2015
13 komentářů
Omítky + rozvod topení
Příspěvek stavebníka
Další etapa byla nahození omítek. Rozhodoval jsem se mezi sádrovou a maltovou omítkou. Nakonec vyhrála kvůli cenovým nabídkám klasická maltová.

Sehnal jsem kontakt na místní 2 starší zedníky, kteří si řekli nejnižší cenu. Rozepsali mi, co mám všechno nakoupit-písek, vápno, cement, rovná prkna a 5 flašek rumu na 5dní práce :-).

U této etapy už jsem věděl na začátku, že se ji účastnit nebudu. Přeci jen jsou některý věci, na který je potřeba letitá praxe, aby to nějak vypadalo. Po celou dobu jsem byl ale s nima a dělal aspoň podavače. Předtím než dorazili, tak jsem přetáhl perlinkou a lepidlem věnec, abych předešel případnému praskání. To samé jsem udělal i s komínem.

Poté přišly na řadu zedníci, nejdřív přeměřily zdi a udělali všude na oknech a futrech špalety. Jedna zeď byla trochu křivější, věděl jsem o tom a schválně čekal jestli si všimnou, všimli :-). Za 5 dní byly nahozeny všechny zdi, zkontroloval jsem rovinu a musel jsem smeknout. Na to kolik toho vypili byly vážně šikovný a byla s nima radost pracovat.

Reklama

Poté bylo potřeba hodně větrat a při vysychání jsem vysekal drážky na radiátory. Vytápění bude pouze plynovým kondenzačním kotlem s TUV zásobníkem značky Immergas victrix 26kw. Chvíli jsem se bál kolik protopim, ale za 4 měsíce, co bydlím, jsem protopil cca 4,5tis. Topim 1-2x denně na 24stupňů. Vytopeno je za hodku a půl, takže spokojenost a bez námahy, ikdyž krb by bylo hezké mít, ale kvůli prostoru a napjatému rozpočtu to nešlo nějak skloubit :-).

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miras (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama