Junkers nabízí úsporné řešení ohřevu teplé vody

Autor: Bosch-thermotechnology.com (1 příspěvek)
11. 12. 2014
0 komentářů
Junkers nabízí úsporné řešení ohřevu teplé vody
Příspěvek stavebníka
Tepelné čerpadlo Supraeco využívá vzduch jako zdroj obnovitelné energie pro celoroční přípravu teplé vody nezávisle na ostatních zdrojích tepla. Jedinou podmínkou je jeho připojení do elektrické sítě.

Čerpadlo je navíc vybaveno funkcí pro budoucí připojení do inteligentní sítě (Smart Grid) a už nyní je možné přednostně využívat vlastní vyrobený proud z fotovoltaických panelů. Voda je tak ohřívána solární elektrickou energií, vyprodukovanou v systému, čímž se výrazně sníží náklady za elektřinu. Díky vysoce efektivnímu trojcestnému výparníku dosahuje parametr COP hodnoty 4,3 dle EN 255-3 a ve srovnání s konvenčním řešením lze snížit náklady na přípravu teplé vody až o 70 %.

Supraeco lze využít jako samostatný zdroj teplé vody nebo může být integrováno do stávající otopné soustavy s jiným zdrojem tepla – plynovým kotlem, solárními panely nebo kotlem na tuhá paliva. Kombinace se solárním systémem využívá maximálně výhod obnovitelných zdrojů. Během slunečných dnů je primárně využíván solární ohřev, v době s nižším slunečním svitem pak vodu úsporně ohřívá tepelné čerpadlo.

Supraeco je k dispozici ve 2 provedeních. Varianta SWO odebírá teplo z venkovního prostředí až do teploty –10 °C. Varianta SWI pro vnitřní čerpání vzduchu využívá odpadní teplo v místnosti a zlepšuje tak kvalitu ovzduší ve sklepních nebo suterénních prostorách domu. Integrovaný elektrický dohřev zajišťuje komfort 60 °C teplé vody bez ohledu na počasí.  Velkou předností je jednoduchá instalace a údržba. Díky továrnímu přednastavení a standardním hydraulickým a elektrickým přípojkám je jeho instalace velmi snadná a rychlá. Modulární konstrukce navíc umožňuje jednoduchou výměnu všech komponentů včetně zásobníkového modulu bez zásahu do chladicího okruhu (okruhy chladiva a teplé vody jsou úplně odděleny). Zásobník ze smaltované oceli s tepelnou izolací z polyuretanové pěny je chráněn proti korozi prostřednictvím interní hořčíkové anody.

Uživatelsky přátelské rozhraní nabízí výběr z 5 manuálně nastavitelných režimů a řadu funkcí pro individuální přizpůsobení uživatele. Rozhraní umožňuje i časové nastavení, kdy čerpadlo pracuje pouze v časech nastavených uživatelem, např. při zvýhodněné sazbě pro dodávku elektrické energie. Tepelné čerpadlo je navíc vybaveno funkcí automatické prevence proti bakteriím, která zajišťuje hygienicky nezávadné podmínky v zásobníku. Více informací najdete na našich internetových stránkách www.junkers.cz.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Bosch-thermotechnology.com (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací