Rozvody, omítky

Autor: Vašek a Petra (5 příspěvků)
Kategorie: Rozvody elektřiny
25. 4. 2014
0 komentářů
Rozvody, omítky
Příspěvek stavebníka
Čas utíká a domeček pěkně roste, máme konečně chvíli čas se s Vámi podělit o novinky. Poslední článek byl psán před zimou a stanovili jsme si plán udělat uvnitř domu rozvody elektřiny, vody a kanalizace. Vše nám vyšlo, sice jsme se zaměstnali i o vánočních svátcích, ale říkali jsme si, že potom budeme slavit příští vánoce v domečku.

Průběžně jsme od ledna 2014 dodělávali izolaci na podlaze, následně se začali dělat přípravy na kabely, vodu a kanalizaci. Průběžně se omítalo, vrtali se dráhy na elektřinu, než byly rozvedeny kabely, tak se opět omítalo tam, kde to šlo, mezitím jsme udělali rozvody vody a kanalizace a dále omítali.

5.1.-16.3.2014 jsme průběžně dělali omítky, naštěstí nám počasí přálo a vše schlo, jak má. Problém byl akorát se stropy, ve kterých se ještě držela vlhkost ze zářijových dešťů a omítka nedržela. Byly to nervy, ale povedlo se. Zbývá nám ještě omítnou technickou místnost a šatnu, ty se ale omítnou až se udělá první vrstva podlahy.

5.1.-3.4.2014 jsme se také zabývali rozvody elektřiny, měla jsem pocit, že toho vrtání nebude nikdy konec. Vždy přišel přítel s dalším nápadem, kde udělat zásuvku či dvojitý vypínač. Teď jsem ale ráda. A měli jsem nádherný pocit, když jsme si 3.4.2014 poprvé rozsvítili.

Reklama

23.-25.2.2014 když byly připraveny otvory na vodu a kanalizaci, vše bylo natažené za dva dny. Bohužel se začali objevovat nedostatky a voda se ještě předělávala, mimo jiné jsme přidělávali kohouty do technické místnosti.

V dubnu jsme byli připraveni udělat zateplení podlahy, abychom mohli vybetonovat první vrstvu podlahy, na kterou přijde systémová deska pod podlahové topení. Během týdne bychom chtěli položit polystyren po celém domě, nyní máme přes půlku domu hotovou a příští víkend opět svoláme šikovné ruce a doufáme, že vybetonujeme první vrstvu podlahy.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vašek a Petra
Vašek a Petra (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací