Ušetřete nemalé peníze za vytápění se střešními fóliemi SUNFLEX

Autor: Sunflex.cz (2 příspěvky)
17. 1. 2014
0 komentářů
Ušetřete nemalé peníze za vytápění se střešními fóliemi SUNFLEX
Příspěvek stavebníka
Znáte termoreflexní fólie? Víte, jak fungují a kolik Vám přinesou úspor za vytápění? Pokud ne, rozhodně doporučuji věnovat pozornost tomuto článku.

Drtivá většina lidí, kteří dnes staví dům, řeší financování stavby hypotéčním úvěrem. Když je stavba dokončena, nastává nepříjemné a hlavně dlouhé období splácení úvěru. V tu chvíli bude velmi důležité, jak je váš nový dům úsporný, resp. kolik prostředků vynakládáte pravidelně na jeho provoz, zejména pak na vytápění v zimním období.

Které jsou to fólie a jak fungují?

Termoreflexní fólie SUNFLEX® pracují na principu odrazu sálavého tepla. Ve střešním plášti se používají dva typy těchto fólií. Jednak termoreflexní parozábrana SUNFLEX® Roof-In Plus, která odráží sálavé teplo zpět do vytápěného prostoru a tím přináší 20% úspory za vytápění, a potom difúzní reflexní membrána SUNFLEX® Contact, která v letních měsících dokáže zchladit podkroví až o 7 stupňů celsia.

Existuje mnoho typů střech, které jsou i mnoha způsoby izolovány. Běžně se používají systémy s nadkrokevní, mezikrokevní nebo podkrokevní izolací, často jsou tyto systémy kombinovány. Každý takový systém pak určuje kritéria pro montáž parotěsných nebo difúzních fólií. Nejprve tedy odpovíme na otázku - do jakých typů střech lze použít fólie SUNFLEX®?

Reklama

Termoreflexní parozábrana SUNFLEX® Roof-In Plus (pod sádrokarton nebo palubky) -    šikmé střechy včetně nízkých sklonů - pro všechny typy střech a izolačních systémů -    ploché střechy - pro všechny typy střech a izolačních systémů -    nepoužívá se u difúzně otevřených staveb

Difúzní reflexní membrána SUNFLEX® Contact (pod střešní krytinu) -    šikmé střechy do sklonu 22o  - pod všechny typy střešních krytin

Ušetřete nemalé peníze za vytápění se střešními fóliemi SUNFLEX
Reklama

Jedná se o jeden z nejpoužívanějších typů střešního pláště s mezikrokevní izolací, kdy tloušťku izolace určuje výška krokví. Umístění fólií SUNFLEX® znázorňuje nákres. Parotěsná fólie SUNFLEX® Roof-In Plus se upevňuje (nejčastěji sponkami) přímo na krokve, poté se kotví rastr z CD profilů pro montáž sádrokartonu (nejčastěji pomocí přímých závěsů) a následuje montáž finální pohledové vrstvy (sádrokartonu nebo palubek). Reflexní vrstva fólie SUNFLEX Roof In Plus pak v topném období odráží 95% sálavého tepla zpět do interiéru a je zárukou až 20% úspor za vytápění.

Difúzní reflexní membrána SUNFLEX® Contact se kontralatěmi upevní na krokve (kontaktně na izolaci), následují střešní latě a střešní krytina. V letním období pak tato fólie odráží až 70% slunečního záření zpět do exteriéru, přičemž dokáže zchladit podkroví až o 7o C.

Termoreflexní parozábrana SUNFLEX® Roof-In Plus

Reklama
Ušetřete nemalé peníze za vytápění se střešními fóliemi SUNFLEX

Difúzní reflexní membrána SUNFLEX® Contact Podrobné informace o dalších aplikacích, vlastnostech, zásadách montáže, cenách a prodejních místech naleznete na www.sunflex.cz

Montáž těchto fólií je velmi jednoduchá a zde můžete shlédnout detailní montážní manuál s komentářem:   Máte-li zájem se o fóliích SUNFLEX® dozvědět opravdu vše, srdečně Vás zveme na veletrh STŘECHY PRAHA 2014, kde se můžete přímo na naší expozici setkat s našimi specialisty.

Ušetřete nemalé peníze za vytápění se střešními fóliemi SUNFLEX
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Sunflex.cz (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací