Dům, který potřeboval zateplit

Autor: Compri-izolace.cz (2 příspěvky)
Kategorie: Zateplení fasády
14. 10. 2013
0 komentářů
Dům, který potřeboval zateplit
Příspěvek stavebníka
Starší dům z roku 1930 poskytuje svým uživatelům na jedné straně netradiční a nadstandardní bydlení nedaleko řeky, ale na straně druhé také spoustu starostí. Dům bojuje s některými nešvary, jako například vlhkostí.

V horním patře domu se nacházejí 3 místnosti o celkové ploše cca 37 m2 a prostorná terasa. Zejména pokoje sousedící s terasou se velmi špatně vytápěly a pocitově nepřinášely uživatelům příjemné bydlení, neboť na stěnách se objevovala vlhkost a dokonce plíseň. Bylo proto rozhodnuto tyto prostory zateplit.

Po studiu několika možností padla volba na vnitřní způsob zateplení za pomocí izolačního systému UdiIN RECO®, který vyrábí německá firma UNGER DIFFUTHERM®, a který je vyráběn na bázi dřevěných vláken. Jedná se tedy o čistě přírodní materiál. Desky sendvičové konstrukce nejen izolují, ale současně vyrovnávají podklad, takže jejich montáž je poměrně jednoduchá. Desky o tloušťce 80 mm (vyrábí se od 80 do 200 mm) se připevňovaly přímo na podklad zbavený staré omítky a ošetřený penetrací. Kladly se „na vazbu“ za pomocí speciálních nastavitelných hmoždinek.

Dům, který potřeboval zateplit
Reklama

Obr. Zateplování dřevovláknem ze strany interieru je rovněž možné zejména u historických budov

Na takto připevněné izolační desky se nanesla speciální stěrka UdiMULTIGRUND (funkce parobrzdy), která má za úkol regulovat množství vodní páry. Nanáší se společně se stabilizační tkaninou v minimální tloušťce 5 mm (maximum je 15 mm). Tím byl vytvořen základ pro trvale suchou plochu bez trhlin.

Velkou výhodou tohoto systémového řešení je, že aktivně dýchá a je difuzně otevřené (podobná funkce jako membrány na veřejnosti známých outdoorových bund). Hospodaření s vlhkostí uvnitř místnosti je nyní regulováno zcela automaticky.

Reklama

Realizace tepelné izolace proběhla v loňském roce a první zkušenosti s dlouhou zimou potvrdily 100% funkčnost systému. V místnostech nyní panuje příjemná tepelná pohoda a problémy s vlhkostí se staly minulostí. Navíc se snížily náklady na vytápění horního patra domu.

Izolační systémy firmy UNGER DIFFUTHERM®  patří do sofistikovaného skladebního systému izolací COMPRI®, který nabízí ucelená řešení pro kompletní nebo částečnou tepelnou izolaci všech typů budov, jakož i dosažení akustického a tepelného komfortu.

Dům, který potřeboval zateplit
Reklama

Obr. Dřevovláknité desky UNGER lze použít pro vnitřní i vnější tepelnou izolaci

COMPRI® je synonymem pro přirozené zdravé bydlení a nízké náklady na vytápění. Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz

Vyrábí a dodává CIUR a.s. již od roku 1991.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Compri-izolace.cz (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama