Dveře a podlaha ve stejném dekoru

Autor: Gorgony.cz (1 příspěvek)
Kategorie: Podlahová krytina
30. 5. 2013
0 komentářů
Dveře a podlaha ve stejném dekoru
Příspěvek stavebníka
Slavnostně jsme dokončili hrubou stavbu našeho domu a nyní nás čekají závěreční úpravy interiéru. Je potřeba vybrat podlahy, vymalovat, namontovat dveře, garnyže a podobné nesmysly. V rámci těchto závěrečných úprav interiéru našeho domu jsme se rozhodli, že chceme mít podlahu a dveře ve stejném dekoru. Nakonec poměrně prekérní přání.

Dveře

Co se dveří týče, nechtěli jsme žádné velké výstřelky. Stačili nám klasické dveře s pevnými panty. Nechtěli jsme žádné posuvné dveře, protože jsme jeli na rozpočet a tyto věci jsou zpravidla dražší. Místa naštěstí máme dost a nikde se nám normální křídlové dveře nekříží. Vzhledem k tomu, že jsme nechtěli skutečně investovat mnoho, ale měli jsme poměrně přesné požadavky, které bohužel nesplňovaly žádné z dveří prodávaných v hypermarketech, museli jsme začít hledat na internetu.

Bydlíme nedaleko Olomouce, takže jsme hledali dveře Olomouc. Našli jsme jednu dobrou nabídku přímo v Olomouci. Dveře jsme si nakonec vybrali v odstínu třešně s chromovým kováním s proskleným pruhem po straně na všech dveřích kromě těch do koupelny a na záchod. Do ložnice jsme zvolili také s částečným prosklením, protože vedou do hodně tmavé chodby, ta se díky tomu prosvětlila. Do ložnice ale přesto vidět není, protože jsme zvolili mléčné sklo, přes které nic není vidět kromě případného pohybu.

Podlaha

Teď už jsme potřebovali zkombinovat podlahu ve stejném barevném odstínu i dekoru dřeva. Když jsme pak začali hledat podlahy Olomouc, shodou okolní jsme narazili na stejnou firmu, která nám dodávala dveře. Zaměřovala se taky na podlahy, takže jsme s nimi domluvili a objednávku rozšířili. Máme rádi přírodní materiály a současným laminátům moc nevěříme, takže jsme chtěli dřevěnou podlahu, ideální z prken, ne z parket.

Reklama

Je jasné, že na to jsme museli připlatit, ale tohle byla položka, na kterou jsme měli vymezeno více peněz, protože jsme z ní nechtěli ustoupit. Vybrali jsme třívrstvou dřevěnou podlahu s povrchovou úpravou voskováním. Výsledek vypadá nádherně. Můžu říct, že když jsou podlaha a dveře stejně sladěné, vypadá to dokonale.  

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Gorgony.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama