Pokládka dlažby v technické místnosti

Autor: Pavel Tesárek (50 příspěvků)
12. 5. 2013
5 komentářů
Pokládka dlažby v technické místnosti
Příspěvek stavebníka
30.6.2011 – Pokládku dlažby jsem se rozhodl provést také svépomocí a technická místnost mi přišla jako nejvhodnější místo, kde se to naučit :-)

Nejprve jsem smirkovým papírem přebrousil anhydrit a tím z něj odstranil horní vrstvu (film, který se odlupoval, když jste po něm přejeli třeba jen botou). Podlahu jsem důkladně zametl, vysál a následně natřel penetrací Murexin, která vytvořila z hladkého povrchu povrch drsný pro lepší přilnavost lepidla.

Koupil jsem obyčejnou dlažbu, flexibilní lepidlo a velkého pomocníka, kterým byla řezačka obkladů. Všem vřele doporučuji. Stála tuším kolem 6.000 Kč a už při její koupi jsem byl domluven s kamarádem, který také stavěl, že až dodělám dlažbu, tak si řezačku odkoupí.

Video

Před pokládkou jsem si udělal dvě čáry uprostřed místnosti a zkusil podél nich rozložit dlažbu, na sucho. Cílem bylo, abych neřezal slabé proužky na konci zdi. Po vyzkoušení jsem podle potřeby čáry posunul tak, aby to „vyšlo“.

Reklama

Následně jsem rozmíchal lepidlo a hřebenem nanesl od počáteční čáry vrstvu lepidla na jednu stranu místnosti a položil svou první dlaždici. Super pocit, zkuste to také ;-)

Místnost byla za chvíli hotová (odpoledne) a zbývalo položit chybějící dlaždice na místo, kam jsem se nyní nedostal (za roh do výklenku) a současně udělat soklíky.

Sokly jsem dělal rozřezáním standardních dlaždic a nalepil je kolem celé místnosti.

Reklama

Po zatvrdnutí lepidla jsem nejprve „odšrábnul“ lepidlo, které bylo mezi spárami (abych tam dostal spárovačku), namíchal spárovací hmotu, pomocí hladítka ji nanesl do spár a mokrou houbou utřel. Vrchní část soklů jsem naštukoval a přebílil.

Všem stavebníkům a stavebnicím doporučuji pro odstranění spárovací hmoty z povrchu dlaždic přípravek s názvem Maltočistič. Jen dejte bacha na ruce a vždy používejte gumové rukavice!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek
Pavel Tesárek (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací