Obklady a dlažba

Autor: Viktor a Vendy (15 příspěvků)
17. 12. 2012
7 komentářů
Obklady a dlažba
Příspěvek stavebníka
Po čtyřměsíční odluce a možnosti (konečně) internetu se můžeme podělit o dalším pokračování stavby, jestli se tomu dá říkat ještě stavba.

Jelikož jsme neměli možnost vkládat foto, tak až dnes můžete spatřit náš výtvor ohledně obkladů a dlažeb.

Návrh koupelny jsme si dělali sami a pokládku také. Do chodby jsme zvolili velkoformátovou lesklou dlažbu za cca 600kč m2 a zabralo to celý den, jelikož jsme nepoužili nivelační stěrku. Příště a doufám, že to bude za dlouho, takto šetřit nebudeme. Během července jsme i vybraly obklad do koupelny. Jedná se o obklad Royal od f.Pilch. Asi cca 500kč m2.

Manželka si usmyslela, že by ráda tmavé rohy a světlé zdi, ale jak spočítat, aby světlý obklad vycházel od rohu k rohu aniž by se muselo řezat? Tak byla použita mozaika na případné mezery (a že jí tam padlo). Usazování vany byl také horor. Čelní panel se kroutí pod rukama a bylo potřeba tří lidí na srovnání a nandání do drážky na vaně. Montáž baterie to samé, páč po vyvrtání otvorů na sprchu atd a usazení vany na své místo jsme zjistili, že k baterii se vlastně již nikdy nedostaneme. Po třech měsících používání víme, jaká to byla chyba. Baterie se protáčí a je potřeba dotáhnout. Znamená to vyndat celou vanu, odendat panel a odpojit odpad. Člověk musí hold myslet opravdu dopředu i při takový malichernosti, jako je díra na baterku.

Reklama

Dále během srpna jsme osadili dveře a obložky. To jsme dělali taky sami, jelikož jsme hladový krkouni a firma si ohodnotila usazení šesti zárubní na devět tisíc. Práce na jeden den. To jim přeci nedáme. Každopádně dveře jsme objednali u fi.CAG. Hlavní byla cena. Za šest dveří včetně zárubní a kování necelých 30 tis. U parapetů jsme stále nevěděli jestli koupit plastové nebo z dřevotřísky. Při návštěvě Hornbachu měli v regále krásné parapety z umělého mramoru v dvacítkové šíři a nekupte to za 480.-kus.

Práci zdar a příště již kuchyně.

Náklady

Název položkyCena
dveře včetně zárubní a kování
30 000 Kč
Celkem30 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Viktor a Vendy
Viktor a Vendy (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací