Nejoblíbenější typy svítidel

Autor: RÁJ SVÍTIDEL (7 příspěvků)
8. 8. 2012
0 komentářů
Nejoblíbenější typy svítidel
Příspěvek stavebníka
To, že svítidla patří mezi velmi vyhledávané produkty, bez kterých se málo kdo obejde, je zřejmé. Která jsou však nejvyhledávanější, o které je největší zájem a jak je vlastně vybírat?

Prostorové osvětlení interiéru

Mezi nejoblíbenější interiérová svítidla patří závěsná svítidla, lépe známé pod zažitým názvem - lustry. Právě ty mají uplatnění ve většině moderních i starších domů, bytů, ať už jsou to lustry do obýváku nebo lustry do kuchyně či ložnice, ale vidět je můžeme i v kancelářích apod. Hlavní úkol lustru je efektivně osvítit co největší plochu místnosti. Proto se lustry nejčastěji umísťují doprostřed stropu. Dnešní trh nabízí nepřeberné množství. Vyrábí se z mnoha materiálů, hlavním stavebním kamenem je však téměř vždy sklo. Lustry vybíráme podle počtu žárovek a především podle vzhledu. Dnes můžete vidět skutečně mnoho tvarů a barevných provedení. Často se setkáte i se závěsnými svítidly, které již pomalu nahradily běžně lustry, jak je známe z minulosti. Je nutné vybrat svítidlo tak, aby dobře ladilo s okolním vybavením místnosti. Avšak fantazii se meze nekladou, vybrat si můžete i velmi originální a osobité barevné kombinace či tvary.

Venkovní osvětlení

Velký zájem je i o venkovní svítidla. V podstatě existují dva typy: orientační a běžné žárovkové. Orientační jsou napájeny z baterie, mají slabší výkon a jsou určeny pro umístění do prostoru, například pro označení cesty či pro snadnou orientaci. Narazit můžete i na solární svítidla, kde odpadá problematika výměny baterie. Solární článek přes den nakumuluje dostatek energie, kterou pak použije pro noční svícení. Pokud však hledáte zdroj světla pro noční posezení s přáteli, existují svítidla na zeď, která jsou napájena síťovým napájením. Dbejte ale na fakt, že pokud venkovní svítidlo není vybaveno krytím vyšším jak IP44, nesmí dojít k přímému kontaktu s vodou, musí se umístit tam, kam se voda nedostane.

Svítidla pro každého

Svítidla tedy vybírejte podle umístění, podle velikosti osvětlené plochy a podle vzhledu. Pokud budete vybírat svítdla do koupelen nebo do venkovních prostor, nezapomeňte, že musí být pro toto použití určena (krytí IP), jelikož jsou vodotěsná nebo odolávají zvýšené vlhkosti. Kompletní nabídku svítidel jak originálního vzhledu, tak pro méně náročné zákazníky, oboje s výborným poměrem kvalita/cen, naleznete na www.rajsvitidel.cz

Reklama

Galerie

Nejoblíbenější typy svítidelNejoblíbenější typy svítidelNejoblíbenější typy svítidelNejoblíbenější typy svítidel
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
RÁJ SVÍTIDEL (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama