Položení podlah a kuchyně

Autor: Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
Kategorie: Podlahová krytina
29. 1. 2012
6 komentářů
Položení podlah a kuchyně
Příspěvek stavebníka
Dokončovací práce se celkem táhly, tak jsme ještě s předstihem, někdy začátkem roku 2011, začali řešit kuchyň. Nechali jsme si udělat pár grafických návrhů od profláklých firem (Oresi, místní kuchyňská studia a pod..).

Cena kuchyně na míru se pohybovala kolem 100-120tis, což se nám zdálo celkem dost, v rámci naší finanční situaci při dokončení stavby. Proto jsem oslovil známého, co pro zábavu trochu koketuje s truhlařinou a dohodli jsme se, že nám kuchyň udělá on. Desky si nechá nařezat u nás, dvířka dělají někde v Mostě , a vše samozřejmě osazeno kvalitními kolejnicemi a panty.

Realizace kuchyně byla nakonec až v říjnu 2011. Spotřebiče jsme objednávali z internetu a myslím, že jsme na tom, oproti místním kamenným obchodům, ušetřili cca 10tis.

Před samotnou montáží kuchyně proběhlo ještě hodně dokončovacích prací. V první řadě se muselo všude vymalovat. Na sádrokarton padlo několik balení 15kg kýblů bílé barvy HET (3-4 nátěry). Na stěny zase HET klasik. Před ním se ale sádrová omítka penetrovala... což se později ukázalo jako problém. Penetraci SOKRAT jsme asi nedokonale rozetřeli a občas se stalo, že bílá barva v některých místech pořádně nedržela, nebo tam zůstávaly i po třetím nátěru mapy... naštěstí to bylo na místech, kde se použila jako další nátěr barva nebo tapeta a vše se překrylo. Každopádně penetraci na stěnu s mírou... pořádně rozetřít (váleček), aby se rovnoměrně vpila.

Reklama

Barvy do dětského pokoje, ložnice a obýváku jsme zvolili snad hezké... celkem nám to dalo zabrat, ukáže čas, jak se nám v tom bude bydlet :)

Každopádně, celý barák včetně barev, nám vymalovala mamina, za což jí moc děkujeme :), já bych to asi pěkně zprasil :)

Pod budoucí kuchyň bylo potřeba položit dlažbu... nakonec jsme vybrali  RAKO chetau v nejtmavší variantě. Obkladač nám to položil jako parkety, a myslím že to vypadá moc hezky. Montáž kuchyně proběhla hladce a s konečným výsledkem jsme nadmíru spokojeni.

Reklama

Další fází před nastěhováním bylo položit... nejprve, ale vybrat, plovoucí podlahu do patra a obýváku.  Nakonec jsme vybrali v Německu v Praktikeru plovoučku 7mm do patra a dolů 8mm s V drážkou. Cena za obě bylo 9.90 euro za m2. Pod plovoučku jsem ještě vzal folii pro podlahové topení s hliníkovou folií s funkcí parozábrany.

Položení plovoučky bylo otázkou jednoho víkendu ve dvou (já a švára). Dole se plovoučka pokládala samozřejmě, až když byl hotový krb.  Ale o krbu až příště.

Náklady

Název položkyCena
Plovoučka cca 70m2 + folie
28 000 Kč
Dlažba Rako chetau
9 000 Kč
Spotřebiče (indukční deska, trouba, mikrovlnka, myčka, digestoř a lednice) vše vestavba
42 000 Kč
Kuchyňská linka + práce
71 000 Kč
Celkem150 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vláďa a Lucka
Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama