Oprava a celkové dodělání vnitřních omítek

Autor: Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
Kategorie: Vnitřní omítky
20. 11. 2011
13 komentářů
Oprava a celkové dodělání vnitřních omítek
Příspěvek stavebníka
Po zalití podlahy anhydridem přišla na řadu důležitá část stavby. Domluvil jsem se s šikovným zedníkem, že se pokusí opravit omítky a hlavně dát do roviny špalety u VŠECH oken a zarovnat VŠECHNY dveře.

Na opravy a dodělání omítek jsem pořídil relativně levně cca 21 pytlů sádrové omítky KNAUF Rotband, několik 15kg kýblů finišky Rigips, mraky AL rohů na všechna okna a další drobnosti.

Zedník postupně bral místnost po místnosti, celou ji natáhl do finišky, po zaschnutí lehce zbrousil a hlavně špalety na oknech dal do pravého úhlu. Někde to znamenalo dotáhnout až 2cm omítky a mohu říct, že na všech oknech mám dvoje rohy (původní, co dal blbě pan Černoch a ty nové, co ty původní nahradily, aby vše vypadalo jako u lidí, a ne jak ve vopičárně). Zedník u toho nadával na adresu původních zedníků celkem nadával, nejvíce do různých orgánů a pod. a já se mu ani nedivím :). Nakonec mě tahle sranda stála jen za práci dalších 10 tisíc. Plus bylo i to, že všude osadil parapety a já se s tím nemusel crcat :)

Mezitím jsem já se švagrem udělal omítky v garáži, a mohu říct, že nám to celkem šlo a ve finále je to rovnější, než od "zedníků":). Jako hřeb v omítání přišla na řadu  technická místnost. Po tom, co se tam vybetonovala podlaha (300l bojler = raději beton než anhydrid), jsem dozdil kousek pod schodama a vše natáhl do sádrové omítky, tedy i podhled betonového schodiště. Po vyschnutí se vše zbrousilo a vypadá to pěkně. Teď jen budu doufat, že to nespadne :) Další článek bude o sádrokartonech :)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
profi ALU lišty rohové
830 Kč
Finiška Rigips Pro-Mix Mega 15kg 9ks
4 100 Kč
21 pytlů sádrová omítka KNAUF rotband
4 500 Kč
Práce
10 000 Kč
Celkem19 430 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vláďa a Lucka
Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací