Fasáda

Autor: Lenka a Martin (17 příspěvků)
Kategorie: Zateplení fasády
25. 10. 2011
4 komentáře
Fasáda
Příspěvek stavebníka
Letos jsme ještě chtěli dodělat i fasádu a tak jsme měli dilema, zda se do toho pustit sami s jedním zedníkem, nebo si vzít na to firmu, aby to bylo rychlý. Když jsem se začali ptát různých lidí, kolik by si vzali za klasické nahození fasády, tedy žádný polystyren tak secvnám začali podlamovat kolena.

Pod 40 tis za práci nikdo nešel a navíc se do klasického nahazování nikomu moc nechtělo a pořád nám vnucovali polystyren. My nejme příznivci polystyrénu, a proto naše volba byla jasná. Taťka, já, lenča, jeden brigádník a tatkův kamarád mistr fasádník. Mistr je pro něj slabé slovo, protože na něj se dívat bylo něco úžasnýho. Bylo hned vidět, že celý život to dělá. Vše bylo udělaný tak jak má a nic nebylo ošizeno.

Hrubou omítku dělaly ve dvou lidech 3 dny a to kdyby tam nebyl bagr, kvůli němu jsme nemohli postavit lešení tak za 2 dny by bylo hotovo. Až omítka vyschla, tak si pan zedník nalepil rohy a začal sám natahovat lepidlo s perlinkou. Po doporuční jsem se rozhodli že letos fasádu natahovat nebudem, aby byla omítka pořádně vyzrálá. Ta se natáhne hned z jara, aby dostal dům kabátek:))

Celkem nás zatím fasáda vyšla na cca 23000Kč takže opět veliká úspora peněz i času.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lenka a Martin (17 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama