Obklady a dlažba - koupelna a WC

Autor: Janina a Vašek (30 příspěvků)
30. 8. 2011
0 komentářů
Obklady a dlažba - koupelna a WC
Příspěvek stavebníka
Duben 2011 - Dostáváme se do další fáze, která naše interiéry hodně pozvedla :) Koupelna a záchod, které byly dosud nahozeny pouze jádrovou omítkou, dostaly krásné barevné obklady a dlažbu… Ale popořadě :)

Výběr obkladů Obklady a dlažbu jsme vybírali již dlouhou dobu a jak jinak – nemohli jsme se pořádně na ničem shodnout… Jasné bylo, že koupelnu, která je na sever a osvětlená poměrně malým oknem, musíme prosvětlit a prohřát nějakou světlou teplou barvou – proto jsme se tak nějak shodli na tom, že koupelnu chceme ladit do oranžova. Velkým favoritem byl obklad Rako India, ale nakonec vyhrál žlutý obklad Rako Stella, který jsme viděli v ukázkové koupelně v koupelnovém studiu, což je něco úplně jiného než vidět pár dlaždic nalepených na dřevěném panelu. Tam jsme se rozhodli i pro kombinaci s oranžovou spárovací hmotou (ceresit cream). Dlažbu jsme ale zvolili jinou - oranžovou Rako Samba. Se záchodem to bylo horší, ale manžel naštěstí povolil – vybrali jsme obklad i dlažbu Origo zelené barvy, které jsme sehnali v Obi (na dlaždicích je značka Rako, přestože ho Rako ve své nabídce nikde nemá). Výběr obkladače O tom, že jsou obkladači časově vytížení, jsme věděli, proto jsme se s jedním domluvili se značným předstihem – na březen jsme se domlouvali už na podzim. Během zimy jsme se několikrát ujistili, že naše dohoda platí a snažili se nakoupit potřebné věci. Dokonce jsme si v březnu část dlažby položili sami (samozřejmě v místnostech, kde na tom tolik nezáleží - v kotelně a špajzce). Když už se konečně oteplilo a my chtěli začít obkládat, obkladač se začal vykrucovat… A byli jsme namydlený  Naštěstí jsme ale dostali kontakt na obkladače ze vsi, kde stavíme, a jelikož mu zrovna něco vypadlo, domluvili jsme se a za dva dny nastoupil.

Na koupelně a záchodu pracoval více jak dva týdny a kromě obkladů a dlažby v těchto dvou místnostech udělal i předezdívku z Ytongu na záchodě, obezdívku kolem vany a doštukoval horní část zdí nad obkladem.

Náklady

Název položkyCena
Práce
13 500 Kč
Lepidlo na obklady (obyč. a flexibilní), hydroizolace, spárovací hmota, tmel, plast. lišty, magnetická dvířka
5 900 Kč
Obklady a dlažba WC
6 000 Kč
Obklady a dlažba koupelna
13 000 Kč
Celkem38 400 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Janina a Vašek
Janina a Vašek (30 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací