Pro své ratolesti vybírejte jen bezpečná svítidla

Autor: RÁJ SVÍTIDEL (7 příspěvků)
30. 8. 2011
0 komentářů
Pro své ratolesti vybírejte jen bezpečná svítidla
Příspěvek stavebníka
Dětská svítidla obecně většinou vybíráme výhradně dle motivu, které dané svítidlo zdobí a které je oblíbené našim dětem. Je pravdou, že trh nabízí v této oblasti nepřeberné množství variant a provedení a tak je možné dětská svítidla plně realizovat dle přání a koníčků našich dětí. Nicméně je jedná o svítidla jako každá jiná a proto je potřeba při jejich výběru myslet i na další neméně důležité vlastnosti. Tou nejzásadnější u dětského osvětlení je BEZPEČNOST!

Bezpečnost svítidel je jedna z vlastností, kterou nesmíme v žádném případě podceňovat. Ve chvíli vyběru svítidla, lampy či lampičky do dětského pokojíčku, bychom se měli přesvědčit, zdali neobsahuje žádné ostré hrany a nebezbečné součásti.

Nástrahy na každém rohu

Méně známí výrobci zpravidla východní provenience v záměru dosáhnout líbivého provedení za minimální cenu již nemyslí na bezpečnost a zhotovují svítidla z měkkých snadno tvarovatelných, avšak již ne tak bezpečných materiálů, které mají nízkou životnost a to jak krycí části, tak části ovládací, jako jsou přepínače nebo napojení svítidla na el. Energii, kdy může dojít k nebezpečí úrazu elektrickým proudem.

S tvarem a levnými materiály dále souvisí další fakt, který se u špatně konstruovaných svítidel mohou objevovat a tím je horkost světel, při jejich používání. Pokud se zahřívají do vysokých teplot mohl by se o ně Váš potomek ošklivě popálit.

Reklama

Vyplatí se šetřit každou korunu?

V lepším případě se vystavujete nutnosti kupovat jiné svítidlo do dětského pokoje ještě dříve než je záruční doba koupeného kusu, což zabere čas s reklamací, čekání na její vyřízení a následně i peníze při investice do jiného svítidla, lampy či lampičky.

V horším případě Vám nekvalitní výrobky mohou způsobit co do technického rázu, poškození elektroinstalace nebo škody způsobené vysokými teplotami při provozu svítidla.

Výhodně a bez problémů

Řešení je nasnadě a z textu patrné. Vybírejte značkové svítidla, kde je jistota, že výrobce musí z důvodu dobré pověsti a prodejnosti svých produktů respektovat normy a nařízení, které jsou spojeny jak s bezpečností, tak s parametry produkovaného světla. Značkoví výrobci, jako jsou například Massive či Eglo dokáží produkovat kvalitní řady za velmi výhodné ceny, které jsou jen o pár korun výše než nekvalitní výrobky neznámých výrobců a díky tomu, budete mít doma kvalitní designově povedené svítidlo, které Vaše dítko ocení a jak Vy tak Váš potomek budete klidně usínat.

Reklama

Značková (ne)tradiční svítidla za bezkonkurenční ceny naleznete v internetovém obchodě s osvětlením jak do interiéru tak exteriéru na www.rajsvitidel.cz. Čím dříve před vánoci nakoupíte, tím širší bude nabídka ze které lze vybírat a nedělat kompromisy týden před svátky a nedostatku zboží.  

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
RÁJ SVÍTIDEL (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací