Návrh světelných okruhů - freeware

Autor: Daves a Tadeáška (13 příspěvků)
30. 1. 2011
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Hledáte jednoduchý program, ve kterém budete moci snadno a rychle navrhnout rozmístění světel a vypínačů ve svém domě? Právě takový program si můžete stáhnout a to zcela zdarma.

Program slouží k rychlému návrhu rozmístění vypínačů a osvětlení. Vypínače spojíte spolu se světlem a při kliknutí na vypínač se zvýrazní ovládané světlo. Při kliknutí na světlo se pak zvýrazní všechny příslušné vypínače. Tato spojení nazýváme logickým spojením. Nemají nic společného s dráty ve zdi. Pouze symbolizují, které vypínače ovládají která světla. Pokud chceme plánovat skutečné propojení, použijeme volby fyzické propojení. V tomto případě kreslené spojení symbolizuje reálné dráty. Můžete si přidat do plánu i jističové okruhy a na ně světla připojit. Při kliknutí na jistič pak vidíte zvýrazněný celý okruh.

Jak na to ?

Udělejte si z půdorysu svého domu JPG, GIF nebo BMP obrázek o velikosti maximálně 1024 bodů. Klikněte na tlačícko Nový projekt a vyberte obrázek půdorysu. Ten se zobrazí na pozadí a můžeme začít plánovat. Klikáním na zařízení jej přidáváme na plochu a dále je můžeme přesouvat. Pravým kliknutím lze zařízení smazat. V módu kreslení propojení lze spojnici smazat též pravým klikem.

Zelená = fyzické propojení = reálné vodiče na stavbě Červená = logické propojení = pouze funkční spojení, od osvětlení k vypínačům

Reklama

Zkontrolujte si projekt - máte všude vypínač ? Máte dobře navržené jističové okruhy ?

Aplikaci shledáte jistě přínosnou, minimálně při dialogu "Chceš mít ten vypínač tady nebo tady, lásko ?" ušetříte škrtance ;-)

PS: jedná se o večerní kompilaci první veřejné verze. Časem se určitě funkce rozrostou a je možné posílat návrhy na zlepšení.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Daves a Tadeáška
Daves a Tadeáška (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací