Nahazování jádrovou omítkou

Autor: Luboš Dolejš (24 příspěvků)
Kategorie: Vnitřní omítky
18. 1. 2011
0 komentářů
Nahazování jádrovou omítkou
Příspěvek stavebníka
V červenci jsem začal připravovat zdivo na omítky, potřeboval jsem nahodit jádrovou omítkou strop v garáži, který byl původní z miako keramických vložek a byl dost křivý a v chodbě, kde byl strop sice mnou dělaný nový ale potřeboval jsem zahodit kovovou konstrukci u schodiště, srovnat 3 původní stěny  a rýhy po rozvodech sítí a vnitřní špalety, dále spodek betonového schodiště.

      Na stěnách a stropech jsem si nahodil  z malty vodící patky, do nich vložil kovové omítníky, které jsem srovnal do váhy ze všech stran a povrch patek strhnul latí, po zavadnutí jsem patky vyhladil dřevěným hladítkem.   Když byly vodící patky už trochu pevné, tak jsem zbylý prostor nahodil maltou, stáhl do roviny latí podle vodících patek a po zavadnutí dřevěným hladítkem zahladil celou plochu, dřevěné hladítko jsem namáčel.    Na baráku jsem si vyhrál v původní rekonstruované části u špalet různých rohů a u vnitřních dveří, které byly z důvodu přestavování původního dosti široké a těchto špalet bylo hodně a také hodně rzn. děr, které jsem musel zazdívat a zahazovat. Za použití špaletových skob a špaletových prken jsem udělal všechny špalety kromě obvodových oken a dveří, kde jsem špalety dělal s extrudovaným EPS a tento jsem lepil ke zdivu  Webrtmelem 700 a usazoval do vodováhy. Před nalepením jsem na okna a dveře nalepil omítací lišty. Když jsem měl nalepen EPS a omítací lišty, natáhl jsem Webrtmel 700 na plochu a vmáčkl perlinku a plastové rohy s perlinkou, které jsem používal i na všechny rohy stěn. Pomocí kovového gletovacího hladítka jsem Webrtmelem 700 zahladil všechny špalety.    Jádrovou omítku jsem si míchal v míchačce z pytlové směsi Multibat, kterou jsem míchal s maltovým pískem v poměru cca. 1:5.  Když jsem míchal maltu na strop, tak jsem do této směsi ještě přidával vápno.   Ostatní stěny jsou z přesných pórobetonových  tvárnic a jejich povrch jsem jen lehce zbrousil hoblíkem. Takto jsem měl připravené stěny pro finální omítku.      

Náklady

Název položkyCena
práce nahození stropu + celkem práce brigádníka
3 000 Kč
písek, multibat, půjčení vozíku, různé PU pěny a sádra, latě,vápno,kotvy,omítníky, tvárnice na zazdění, extrudovaný EPS, omítací okenní lišty, rohy, perlinka a Webrtmel 700, rzn. nářadí
7 700 Kč
Celkem10 700 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Luboš Dolejš
Luboš Dolejš (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací