Podlaha a podlahové topení

Podlaha a podlahové topení
Příspěvek stavebníka
Další na řadě byla nepříjemná práce a to natřít podlahu penetralem a donatavit protiradonovou ipu. Zhruba 3dny jsme pokládali ipu, přičemž jsem se malinko přiotrávil výparama :-), když bylo hotovo, tak jsme v garáži vybetonovali 3 pomocné pasy do výšky budoucí podlahy. Dále objednali 4kubíky betonu, které jsme nechali vylít do garáže a po pasech jsme beton roztáhli do roviny, zhruba za 2h byla garáž hotova.

Oslovil jsem opět obchodního zástupce Hasitu, který nám dělal omítky, aby nám nechal zaměřit výšku podlahy v celém RD a tím jsme zvolili skladbu izolace podlahy.Rozhodli jsme se pro složení 5 cm + 4 cm polystyrenu, dále 3cm polystyrenu systémová deska pro podlahové topení a zbytek anhydrit a zhruba 1 cm plovoucí podlaha nebo dlažba.

Začli jsme tedy s manželkou s pokládáním dvou vrstev polystyrenu.Na některých místech bylo potřeba podsypat a dorovnat  první vrstvu kopaným pískem, pomocí kanalizační trubky jsme přivedli pod krbovou vložku z venku přívod vzduchu, než byla celá podlaha připravena už nám náš šikovnej taťka našel perfektní podlahové topení od Plzeňské firmy Jupiter, která nabízí 3cm systémovou desku s odrazovou folií, kterou pokládat je úplná báseň, jelikož konce jsou samolepící a jedna deska má 2m2, takže nám to krásně šlo od ruky, dilatační samolepící pás kolem zdí s igelitem, dále jsou plastové příchytky, které jsou taktéž samolepící, které je možné kdykoliv odlepit a dát jinam podle potřeby

Trubky, které firma nabízí jsou 5-ti vrstvé z kvalitního materiálu. Objednali jsme 11-ti smyčkovej rozdělovač (10 smyček na obytnou plochu a 1 smyčku na připojení topného žebříku v koupelně). Pustili jsme se s taťkou a maželkou do pokládky trubek, nechtěli jsme nic riskovat a tak max. rozteč trubek jsme udělali 15cm. U francouzských oken jsme šli 5cm od sebe a postupně přešli na 10cm.Na obytnou plochu 132 m2 jsme v našem případě vymotali 960m, bylo potřeba dokoupit pár metrů a tak nám pánové z firmy Jupiter dovezli trubku až do domu a když viděli naši pokládku dostali jsme pochvalu :-)

Reklama

Vše jsme připojili na rozdělovač, napustili vodou a řádně odvzdušnili.Zhruba 3dny jsme nechali trubky natlakované.Vše bylo v pořádku, už jen chybělo udělat přípravu na připojení krbové vložky s výměníkem tepla do technické místnosti a nic nebránilo ve vylití podlahy Anhydritem :-).

Celkově nám pokládka polystyrenu a topení trvala 9dní.

Náklady

Název položkyCena
960m trubky, 11-ti smyčkový rozdělovač, 132 m2 systémové desky a
77 030 Kč
Celkem77 030 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jiří s Lenkou Zuzankou a Adámkem (29 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama