Práce v září 2009

Autor: Lukáš a Bětka (10 příspěvků)
3. 10. 2010
0 komentářů
Práce v září 2009
Příspěvek stavebníka
Myslím, že je nejvyšší čas dohnat resty v příspěvcích, protože co se týče prací na stavbě tak jsme udělali ohromný kus práce. Takže pro tentokrát přinášíme souhrn za září, kdy se udělalo hafo práce.

Takže nejdřív nám naši pracanti osadili okna, na kterých pracovali část léta. Jsou to dřevěná eurookna z borovice mořené na požadovaný odstín, i izolačními dvojskly, přičemž všechna okna pro přízemí jsou opatřena bezpečnostní fólií proti rozbití (nebo spíš proti vniknutí). Vstupní dveře se osazovaly později a to ne zcela dokončené co se týče výplně a povrchové úpravě, u které se vzhledem k provozu ještě očekává nějaké to poškození, ale o tom jindy.

Dál jsme přistoupili ke konstrukci obvodových stěn, která spočívala v nacpání minerální vaty a zaklopení OSB deskami, další část konstrukce stěn proběhla později, tohle tedy není všechno. Poté se práce přesunuly ještě ven, aby se udělalo zateplení fasády. K tomu byly použity desky Orsil řezané kolmo přes vlákno – to kvůli požadované paropropustnosti. Při těchto pracích jsme ocenili zkušenosti a zručnost kamaráda zedníka.

Mezitím jsme sjednali plynaře, kteří nám udělali rozvody plynu pro varnou desku a pro kotel umístěný oproti projektu na půdě. K této změně jsme se rozhodli kvůli úspoře místa pro technickou místnost a taky kvůli stavbě komínu. Ten samozřejmě bude možné postavit, až budeme chtít zrealizovat nějaký krb, ale to nejspíš tak za deset let, uvidíme.

Reklama

Na konci září jsme se ještě pustili do vnitřních příček dole a zateplení části podkroví.  Na dolních příčkách si můžete všimnout, že je někde místo OSB desek Fermacel, který nám zbyl z dřívějších prací a který jsme nemohli uplatnit při zaklápění obvodových stěn, kde už by byl na překážku difúzi, kdežto u vnitřních příček to je jedno. V podkroví se u stěn postupovalo stejně jako dole, ale šikmin přibyla další vrstva krom vaty mezi krovy – rošt s další vrstvou vaty, která se kříží. Stejný proces bude následovat u všech obvodových stěn.

Co se týká konstrukce stěn a příček, tak práce postupovaly opravdu velmi rychle, stačilo den dva nepřijet a už to člověk skoro nepoznával.  Mnohokrát jsme si představovali, jak bychom se asi lopotili s cihlami a maltou namísto nepoměrně lehčí práce na dřevostavbě.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš a Bětka
Lukáš a Bětka (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama