Interiérové dveře

Autor: Míra a Maruška (44 příspěvků)
13. 11. 2009
2 komentáře
Interiérové dveře
Příspěvek stavebníka
Otvory pro dveře byly poslední důkazy toho, že byl dům vyzděn. Myslím tím, kde bylo vidět něco neupraveného a nedokončeného. Dveře jsme byli rozhodnutí koupit ne na celý dům ale jen v celém přízemí (9 ks + 7 ks obložek) a v podkroví na uzavření prostoru schodiště (3 ks + 3 ks obložek).

Když ale mrknete na ceníky dveří a obložek a nechcete zrovna tu nejmenší kvalitu (za což jsou považovány dle výrobců dveře a zárubně kašírované), tak zjistíte to, že to přijde na nemalé peníze. Nakonec jsme objednali dveře i zárubně od Masonite a to přes internetový obchod  www.vase-stavba.cz. Obchod proběhl v pořádku a rychle a díky akci kliky zdarma a možnosti osobního vyzvednutí přímo v Jihlavě v Masonite i levně.

Veškerá příprava, aby montáž proběhla v pořádku, je už v samotné hrubé stavbě, kdy by měly otvory pro dveře být (alespoň, tak mi bylo řečeno) na výšku 203-205 cm a na šířku vždy o 10cm širší než požadovaný rozměr dveří. Dále je vhodné mít co nejrovnější stěny, alespoň kolem dveří, aby co nejlépe obložka dosedla na stěnu. Drobné nerovnosti lze asi jednoduše vyspravit akrylátem.

Montáž u nás spočívala v sesazení obložek a nasazení první části na dveře. Po té zarubně montéři vyrovnali vodováhou vyklínovali a vypěnovali. Norma prý říká 2-3 bobky pěny na boky, do každého rohu a jeden mezi, v horní části. Montéři u nás dávali pěny více. Po zatvrdnutí pěny se sundaly rozpěry a vyteklá pěna ořezala a nasadila se druhá část obložek. Pak už jen nasadily dveřní křídla a navrtali kliky zdarma a bylo „vymalováno“ nebo spíš „vydveřováno“.

Reklama

Poslední větší akcí, která se ještě udá před stěhováním bude montáž kuchyně, která je naplánována na 4. listopad.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Maruška
Míra a Maruška (44 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací