Zimní období spánku

Autor: Míra a Maruška (44 příspěvků)
26. 4. 2009
3 komentáře
Zimní období spánku
Příspěvek stavebníka
Po novém roce jsme se rozhodli začít řešit kuchyň, koupelnu, okna, krb. Řešit, znamenalo domluvit nějaké schůzky a rozeslat nějaké poptávky. Vše kvůli tomu, že je čas a můžeme se tomu věnovat naplno. Nyní to máme vše domluvené a jen se čeká, až dám signál a firmy začnou vyrábět.

OKNA

Prioritou ve vyřizování pro nás byla okna. Vzhledem k tomu, že máme dům u hlavní silnice, rozhodli jsme se toho zneužít a pokusili jsme se v nějaké firmě domluvit slevu za umístění billboardu na našem pozemku. Rozeslal jsem poptávky do 22 firem (převážně výrobců oken, ne montérů). Vrátilo se mi jích asi 15 s tím, že někdo je ochotný nabídnout slevu za reklamu a někdo ne. Takže jsem postupně filtroval a vyřazoval firmy, které mi nevyhovovali, až jsem došel k posledním 3 firmám. Ve výběru zůstalo PKS, Okna Macek, RI-Okna. Cenově nejvýhodněji i se slevou na reklamu vyšlo PKS. Pro to jsme se nakonec rozhodli. Jenomže den před odesláním odpovědi do firmy PKS se najednou z ničeho nic ozvala firma SULKO ze Zábřehu na Moravě. A ty nabídli za reklamu velikou slevu. Nakonec s cenovou nabídkou šli o tolik dolů, že jsme jim kývli. Navíc měli akci na trojskla, takže bylo rozhodnuto. Vyběhali jsme povolení na umístění reklamy a 15. dubna nám přijedou okna namontovat. Sleva díky reklamě bude téměř 50%. Je to sice reklama na pět let, ale za tu slevu se to vyplatí. Celková nabídka od Sulka na 14 oken, jednu balkónovou sestavu a dvoje vstupní dveře byla 137 tisíc. Jedná se o trojskla a téměř všude o oboustranný dekor. Sulko dělá z profilu Rehau, který je považován aspoň podle diskuzí na netu za jeden z nejlepších. Tak uvidíme.

KOUPELNA

Co se týče koupelny, tak jsme řešili vany, sprchový kout, umyvadla i závěsné záchody. To jsem nakonec koupil v e-schopu www.koupelny-sen.cz. Ceny se mi zdály dobré a nákup proběhl v pořádku. Problém se zabudováním mít nebudu. I když to některé firmy nerady dělají, aby montovaly věci koupené na internetu, tak švagr instalatér s tím problém nemá. Dále jsme ještě řešili dlažbu a obklady. Musím tedy říct nejen do koupelny. V podstatě do celého přízemí, i do garáže. Tu už máme doma a naveze se, až nastoupí obkladač. Abychom si mohli představit, jak to bude s kterou dlažbou a obklady vypadat, našli jsme si na internetu www.sanitec.cz program, kterým jsme si mohli koupelnu navrhnout. (fotky ve fotogalerii). Zvolili jsme sytě oranžovou barvu zhruba takovou, jaká je na návrzích. To proto, že by to mohlo působit tepleji, nežli třeba barva modrá.

KUCHYŇ

Na kuchyň jsme se domluvili také hned po novém roce. Jeli jsme k nejmenovanému truhláři a ten nám na počítači vytvořil grafický návrh podle našich představ. Ten nám vytiskl a vyčíslil cenu kuchyně (byla i se spotřebiči 131 000,-). Což byla asi chyba, protože jsme s tímto návrhem oběhli další 4 truhlářské firmy a jedno kuchyňské studio. Ty se nám také vycenili a díky flexibilitě jedné truhlářské firmy se nám podařilo dostat se s cenou o 15 tisíc níže, za naprosto stejný projekt. Spotřebiče jsme si vybrali všechny od Fagoru. V Jihlavě je totiž dobré servisní středisko Fagoru a co jsem se dočetl, tak Fagor má asi nejlepší poměr cena/výkon. Ještě musím napsat o zkušenosti jednoho kuchyňského studia. Jde o kuchyně Oresi. Taky jsme je navštívili, nechali si vypracovat cenovou nabídku a už jsme se nikdy nevrátili. První problém je v tom, že vám kuchyň neudělají úplně na míru. Pracují s nějakými určitými skříňkami, ze kterých si musíte vybrat, nelze nic upravovat. Cena vyšla opravdu dobrá. Ale nakonec nás přesvědčil až odkaz při zadání hesla „kuchyně oresi“ do googla (www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/221-kuchyne-oresi.html). Tam byla rozsáhlá diskuze, kde převažovalo více záporných zkušeností. Proto jsme nechtěli riskovat a od tohoto záměru jsme upustili. Vše asi vyjadřuje jeden z názorů, který mi utkvěl v paměti. Cituji: „Pokud se nudíte a linku nepotřebujete používat, tak si ji u Oresi objednejte“.

Reklama

KRB

Krb jsme řešili jen tím způsobem, že jsem si na netu našel vhodné krbové vložky. Vybral jsem si prozatím litinovou vložku francouzské výroby s předním a levým prosklením. Po té jsem poptal několik firem, které se zabývají obestavbou krbových vložek. Nabídku již mám a není velká, takže do toho asi půjdu. Nebo si možná nechám krbovou vložku usadit a obestavbu si zkusím zrealizovat sám. Teorii mám totiž zvládnutou skvěle. :-)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Maruška
Míra a Maruška (44 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací