Zateplení

Autor: Míra a Maruška (44 příspěvků)
24. 4. 2009
1 komentář
Zateplení
Příspěvek stavebníka
V přízemí byly příčky hotové. Zima ještě nebyla, tak jsme se pustili do zateplování v podkroví, abychom mohli příčky vyzdívat i v podkroví. Po vybírání vhodné izolace jsem se nakonec rozhodl pro izolaci Isover ve válcích. Izolace v deskách má naprosto stejné vlastnosti, ale přišlo mi, že se víc izolace prořeže.

Protože když si odmotám válec a uříznu potřebnou šířku, tak můžu řezat dlouho bez odpadu až na konec kde mi zůstane minimum odpadu, který stejně potom někde nacpu. Izolaci i parozábranu jsem objednal z e-schopu www.baushop.cz . Ceny tam v onu dobu byly nízké a platily i nějaké slevy. Objednával jsem tloušťku 160mm mezi krovy a pak ještě tloušťku 50mm přes krovy. Zateplení jsme prováděli tak, že jsme si nabili na krokve 5cm latě podél a mezi krokve jsme vložili 160mm vatu a částečně přes krokve 50mm vatu. Nahoře jsme si vatu podvázali, aby nám nepadala a od spodu jsme začali tlouct prkna.

Takovýmto způsobem jsme zateplili celé podkroví a na vrch jsme potom přicvakli parozábranu. Právě způsob, kam přidělat parozábranu jsme dlouho řešili. Jestli přijde mezi vatu a prkna, nebo jestli přijde až na prkna, tedy mezi prkna a palubky. Nakonec to rozhodl technik od Isoveru, kterého jsem kvůli tomu kontaktoval. Zateplení z vrchu tedy z půdy jsem dělal až potom, co jsme zateplili šikminy a pobili stropy. Až jsem zateplil stropy, tak jsem i rovnou pobil podlahu. Tím pádem byla půda k použití pro nějaké skladování. Dal jsem tam například zbylé tašky a zbylou vatu. Ještě jsem chtěl namontovat půdní schody, ale k tomu nakonec došlo až v březnu 2009. Koupil jsem je v Baumaxu za patnáct stovek, jelikož si myslí, že na to málo frekventované chození na půdu to bohatě stačí. Díval jsem se sice po půdních schodech od Fakra, ale ta cena je dvojnásobná. Nakonec to funguje, sice návod na montáž je hodně stručný a člověk to musí prvně dobu zkoumat, než to namontuje, ale na funkci to nemá vliv.

Spoje parozábrany jsme přelepovali oboustrannou páskou. Ale přes zimu to lepidlo na pásce nějak povolilo, tak budu ještě všechny spoje přelepovat takovou šedou extra lepící páskou. Ještě je třeba napsat, že ještě před zateplením jsme si nechali namontovat střešní okna. Zvolili jsme okna od firmy Fakro. Do koupelny a na záchod jsme dali plastová střešní okna a do pokoje dřevěné střešní okno. Od Fakra z toho důvodu, že jsem je viděl už namontovaná u několika lidí a také kvůli otevíraní dole na okně nikoliv nahoře, jak to má velux.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Maruška
Míra a Maruška (44 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama