Jak postavit pasivní dům? Zájemcům poradí nezávislé centrum

Autor: Centrum pasivního domu (2 příspěvky)
6. 5. 2016
0 komentářů
Jak postavit pasivní dům? Zájemcům poradí nezávislé centrum
Příspěvek stavebníka
Uvažujete o stavbě pasivního domu? Chcete o něm zjistit více informací, ale nezávislých, od fundovaných odborníků? Potom máte skvělou šanci. Centrum pasivního domu znovu otvírá populární kurz nazvaný „Jak na kvalitní dům? Nebojte se stavět“. Určen je právě široké veřejnosti.

Centrum pasivního domu pořádá kurzy pro veřejnost pravidelně. Ten aktuální, nazvaný „Jak na kvalitní dům? Nebojte se stavět!“, proběhne v květnu v Brně a nově také v Ostravě. Posluchači se během několikahodinového školení o energeticky úsporných domech dozví vše podstatné a dotazy jim zodpoví přímo na místě fundovaný expert. Ten je přísně nezávislý a nereprezentuje žádnou firmu „Kurz je určen ideálně pro ty, kteří o stavbě pasivního domu uvažují a potřebují získat přesné a jasné informace. V rámci našeho semináře takové zájemce seznámíme s podstatou pasivních domů, se zásadami stavby ale i tím, na co si při realizaci dávat pozor. Běžně zodpovídáme také řadu dotazů,“ vysvětluje náplň školení expert Centra pasivního domu Ing. Libor Hrubý. Brněnský kurz pro veřejnost uspořádá Centrum pasivního domu v Otevřené zahradě (Údolní 33, Brno) 13. května od 8:30 do 17:00 hodin. Kurz v Ostravě pak proběhne v budově společnosti INTOZA (Varšavská 1583/99) 27. května od 8:30 do 17:00 hodin. Cena vstupného je vždy 499,- Kč. Zájemci se mohou hlásit na webu www.pasivnidomy.cz/akce

Co znamená, že je dům pasivní?

Pasivní domy jsou v České republice stále populárnější. Zatímco během let 2009-2012 jich v ČR vyrostlo přes 700, v roce 2014 to bylo už 800 za jediný rok! Podstata pasivních domů je jednoduchá. Dům je postavený tak, aby ztrácel co nejméně vytvořeného tepla. To si naopak vytváří, co nejvíce, z přirozených zdrojů. Těmi jsou slunce, obyvatelé domu i domácí spotřebiče. Podstatou pasivních domů je také jejich poctivá realizace. V opačném případě totiž nemohou fungovat. Pasivní domy tak patří nejen k nejekologičtějším a nejzdravějším, ale také k nejkvalitnějším stavbám v Česku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Centrum pasivního domu (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací