Novinka na trhu: sádrokartonová deska s extrémní pevností konkuruje klasickému zdivu

Autor: Rigips (57 příspěvků)
29. 2. 2016
0 komentářů
Novinka na trhu: sádrokartonová deska s extrémní pevností konkuruje klasickému zdivu
Komerční
Na stavebním trhu se objevila novinka v podobě extrémně pevné sádrokartonové desky Habito od společnosti Rigips, která umožňuje stavět interiérové stěny a příčky s vysokou mechanickou odolností a únosností. Tyto vysocepevnostní sádrokartonové desky jsou díky své výjimečné pevnosti a odolnosti srovnatelné s běžným zdivem. Do desek Habito můžete totiž kotvit předměty běžným vrutem bez předvrtání a bez hmoždinek. Bezproblémově unesou skříně, garnýže, poličky i velké televize.

Vysoká pevnost a nosnost

Pevnost a odolnost ze sádrokartonové desky je srovnatelná s tradičním zdivem, díky čemuž ji jen tak neprorazíte. Únosnost na jeden kotevní bod je 25 kg. Police s knihami, skříňky s nádobím či velkou televizi zavěsíte jednoduše a rychle, kdekoliv vás napadne. Vystačíte si při tom s obyčejným šroubovákem. Jelikož do Habita můžete kotvit předměty běžným vrutem bez předvrtání a bez hmoždinek, odpadá tak starost s prachem či nepořádkem při vrtání. Minulostí se stává také sádrování špatně vyvrtaných děr a nutnost mít u sebe další speciální nářadí.

Flexibilní a rychlé kotvení

Rychlé a snadné kotvení do Habita umožňuje ohromnou flexibilitu při zařizování bytu. Umístění různých předmětů na stěny lze řešit podle momentálních potřeb a nálady. Rovněž převěšování předmětů na jiné místo nepředstavuje žádný problém. Pokud chce na zeď zavěsit těžké břemeno, můžete použít kovovou rozpínací hmoždinku, tzv. kotvu Molly. S touto kotvou unese deska Habito až 155 kilogramů těžký předmět. Práce s novými deskami je jednoduchá i díky tomu, že pokud se rozhodnete pro jinou dispozici nábytku, tak předměty na stěnách prostě odstraníte, vyjmete vrut a dírku snadno přetmelíte. Navíc při kotvení do Habita nemusíte vyvinout žádnou velkou sílu a postačí vám k tomu běžný šroubovák.

Novinka na trhu: sádrokartonová deska s extrémní pevností konkuruje klasickému zdivu

Deska Habito izoluje hluk efektivněji než zděné příčky

Sádrokartonová deska Habito vás překvapí také tím, jak izoluje zvuk a navíc vám ušetří místo. Například při srovnání s pórobetonovou příčkou je deska Habito při zachování srovnatelné zvukové izolace dvakrát užší. Důvodem výborné zvukové izolace je relativně vyšší plošná hmotnost desek, která se projevuje vysokou neprůzvučností již u jednoplášťových skladeb. Příčky s deskami Habito dokáží vylepšit vzduchovou neprůzvučnost mnohem efektivněji než ty zděné a hodí se tak velmi pro odhlučnění interiéru.  Habito má srovnatelné akustické vlastnosti, jako již zavedená Modrá akustická deska.

Video o hluku

Tak trochu zvláštní rekonstrukce

Více informací naleznete na www.pevnadeska.cz

Přílohy

HABITO brožura
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Rigips (57 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací