schodiště s vestavěnou skříní

Autor: Josef a Gábina (16 příspěvků)
Kategorie: Schodiště
14. 2. 2013
12 komentářů
schodiště s vestavěnou skříní
Příspěvek stavebníka
Schody jsme měli v plánu obložit stejnou dlažbou jaká je v chodbách. Ovšem bohužel nebo spíš bohudík nastal problém. Jelikož dlažba v chodbě má rozměr 15x60cm, tak to na schody nešlo nijak naskládat!

Bylo by to hodně řezání a samá spára, což by asi nevypadalo dobře. Tak jsme po obchodech začali hledat něco podobného o rozměru 40x40cm.

Nikde nic ale podobného, natož stejného nebylo. Tak jsme zvažovali, jestli tam dát úplně jinou dlažbu, ale to by bylo jak pěst na oko! A tak jsme si nechali nacenit u stolařů schody ze dřeva. Byly od 1000,-kč nahoru za nášlap. Nakonec nám je nacenil nejlíp stolař, co už nám dělal kuchyň -800,-kč za nášlap. Zvolili jsme dubové. Teď jsme rádi, že to tak dopadlo a dlažba se nekonala!

Zábradlí jsme nechali udělat z nerezu. Přijde nám to takové nadčasové. Namontovala nám ho firma z Hlohovce a kluci byly opravdu šikovní. Za dva dny byli hotovi.

Reklama

Pod schody jsme si namysleli úložnou skříň. Chtěli jsme ji celou otvírací, ale náš ,,dvorní" stolař nám poradil, ať si uděláme otvírací jen půlku a na druhé půlce, ať dáme výsuvné šuplíky na boty, že využijeme celou hloubku skříně. A měl pravdu. Vyšlo to sice dráž než jsme plánovali, ale je to praktičtější.

Výsuvy jsme naměřili tak, aby se vešly troje boty vedle sebe,takže se tam nakonec vleze 9 párů bot! Výsuvy jsou čtyři, takže každý člen rodiny má jeden. Na otevírací skříň zbyl 1,20m, tak i ta je nakonec prostorná. A tím,že je hluboká, tak jsme dozadu na zeď navrtali ještě 5 polic, kde se budou skladovat sezonní boty v krabicích. A před police jsme navrtali tyč na věšání bund.

Nad výsuvy nám ještě zbyl takový menší prostor ve tvaru trojúhelníku, a i ten jsme udělali otevírací. Takže je opravdu celá plocha pod schody využitá. Ještě jsme měli dilema, jakou zvolit barvu skříně. Chtěli jsme ji ladit buď k dubovým schodům nebo k obložkám a dveřím v domě. Ale potíž je v tom, jak jsme zjistili, že stejná barva různého materiálu dřeva má jiný odstín.

Reklama

Takže dub z lamina se nám moc nelíbil a teak, ze kterého máme obložky a dveře, je také úplně jiný. Tak jsme zvolili kompromis a nechali vše udělat z lamina teak jakarta. Je to takové neokoukané dřevo, a myslíme, že jsme se trefili. Na dveře jsme ještě nalepili zrcadlo.

Na vyšší boty, které by se nevlezly v zimě do šuplíků, a přezůvky pro hosty jsme nechali na protější zeď udělat závěsnou skříňku. Takže tím byly prostory na boty zcela vyřešeny.

Nakonec jsme ještě nechali udělat na zeď závěsný věšák a bylo hotovo.

Reklama

Jelikož nám dvířka od komínu zasahují do chodby, tak jsme museli ze stejného odstínu (teaku jakarta) ještě vyrobit dvířka, abychom otvor zapravili.

Měli jsme v plánu tam dát vysavač na popel. Otvor jsme ale nejdříve museli trochu zvětšit, protože jsme po změření vysavače v obchodě zjistili, že by se nám tam nevlezl! Naštěstí jsme to vychytali....a vysavač tam je!

Náklady

Název položkyCena
nerez.zábradlí
27 000 Kč
závěsná skříňka
3 000 Kč
vest.skříň + věšák na bundy
15 000 Kč
schody
16 000 Kč
Celkem61 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Josef a Gábina
Josef a Gábina (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama