Kuchyňská linka

Autor: Josef a Gábina (16 příspěvků)
Kategorie: kuchyně
23. 1. 2013
8 komentářů
Kuchyňská linka
Příspěvek stavebníka
Kuchyňskou linku jsme měli víceméně vybranou, ještě dřív, než jsme začali stavět. Vkuchyňském studiu jsme viděli seskládanou linku v barvě švestky.... a bylo rozhodnuto! Shodli jsme se na ní všichni, protože barevným kuchyním nikdo moc neholdujeme. Mám pocit, že se brzy i okoukají, kdežto dřevo je takové nadčasové. A jelikož máme celý dům laděný tak nějak do přírodního tónu, tak volba byla jasná.

Nakreslili jsme si, jak by jsme si kuchyň zhruba představovali, a poté nechali nacenit u různých firem. Nakonec jsme ji nechali udělat stolaři, který nám už dělal jednu kuchyň a to před čtyřmi lety na bytě. S tou jsme byli spokojeni, jak s kvalitou-tak s cenou. Tím, že už jsme měli s kuchyní nějaké zkušenosti a tak jsme se některých věcí chtěli u nové kuchyně vyvarovat např.vestavěné lednice.

Ta se nám moc neosvědčila, je sice v lince hezčí, ale z mého hlediska, moc praktická není. Její obsah je menší a je také hlučnější. Takže o té jsme měli jasno - bude klasická, ale obložená dřevem, takže budou vidět jenom dvířka lednice.

Na čem jsme ještě trvali,tak byla pojezdová spíž. Tu jsme dali vedle lednice. U trouby jsme měli dilema, jestli ji dát výše nebo klasicky dolů. Měli jsme totiž obavy, že se nám vedle vysoké spíže nevejde, a my budeme muset od jednoho upustit, protože by se nám tam vedle nevešla už myčka.

Reklama

Ale nakonec se tam naskládalo všechno a vypadá to i dobře. Dřez jsme zvolili granitový v barvě desky - šampáňové. Na bytě jsme měli nerezový a ten už jsem nechtěla, jelikož jde na něm vidět každá kapka! Pult jsme chtěli vyšší, aby tam tak nebylo vidět.

Jinak linka je prosvícená matnými skly v horních výklopných  skříňkách, hliníkovým soklem a světlou deskou. Je do tvaru U, a má zhruba 10m. Spotřebiče jsou nerezové.

Při psaní tohoto článku již 6 měsíců v kuchyni ,,úřaduji", a tak ji mohu už i zhodnotit. Je SUPER, nic bych neměnila! Dekor švestka se osvědčil, na údržbu je nenáročná, nic na ní není vidět-nemusí se pořád leštit-doporučuji. Granitový dřez je opravdu lepší než nerezový-též praktický na údržbu.

Reklama

Kuchyň je prostorná a dostatečně úložná.nic bych na ní s odstupem času neměnila!

Náklady

Název položkyCena
Spotřebiče
40 000 Kč
Linka
80 000 Kč
Celkem120 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Josef a Gábina
Josef a Gábina (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama