Koupelna a WC

Autor: Janina a Vašek (30 příspěvků)
Kategorie: Koupelna a WC
31. 5. 2012
4 komentáře
Koupelna a WC
Příspěvek stavebníka
K nezbytnému zařízení domu, které určuje jeho obyvatelnost, patří bezesporu ještě sanita…

Již při řešení projektu jsme se shodli, že přestože jsme oba „sprchovací“ typy, chceme nejen sprchový kout, ale i vanu. Avšak po letech strávených s plechovou vanou, jsme chtěli vanu plastovou, která je příjemnější na dotek a umožňuje i různé tvary, z nichž se nám nejvíce líbil ten s prolisy na ruce.

Zároveň jsme také nechtěli žádnou velkou vanu, která by „sežrala“ plno vody. Našim požadavkům nakonec nejvíce vyhověla vana Teiko Asuan (teda aniž bysme ji vůbec viděli naživo, takže nakonec je menší než jsme doufali ).

Zatímco vanu jsme vybrali plastovou, u vaničky sprchového koutu jsme se dozvěděli, že plast není vhodný materiál z důvodu teplotní roztažnosti a vůbec odolnosti vůči prudkým změnám teplot, kterým je vanička vystavena. Proto jsme zvolili vaničku z litého mramoru (konkrétně Gelco Viva 90), která je položena přímo na dlažbě. K ní jsme vybrali zástěnu z transparentního tvrzeného skla s jednokřídlými posuvnými dveřmi Gelco Sigma.

Reklama

Původně jsme sice chtěli obojí od Ravaku, ale instalatéři nás od nich odradili, že s nimi nemají dobré zkušenosti (kvalita, postup při reklamacích) a navíc prý dělají jiný radius čtvrtkruhových vaniček a zástěn než ostatní výrobci, takže by jednou mohl být problém, no a navíc to prý mají předražené… No a zbytek sanity (umyvadlo, závěsné WC a umývátko) už jsme dojeli v keramice značky Sanitec, respektive Kolo. K tomu samozřejmě baterie, hadice, roháčky, sifony, sprchové hlavice, držák sprchy… No a nakonec jsme ještě dokoupili kombi bojler a pračku a můžeme fungovat

Náklady

Název položkyCena
Sanita (včetně montáže)
48 000 Kč
Celkem48 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Janina a Vašek
Janina a Vašek (30 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací