Projekt kuchyně

Autor: Milan a Soňa (3 příspěvky)
Kategorie: kuchyně
17. 12. 2010
0 komentářů
Projekt kuchyně
Příspěvek stavebníka
Projektant myslí na vše a tak jsme dostali za úkol popřemýšlet, jak by mělo vypadat uspořádání kuchyně.

Jelikož máme pečlivého projektanta, dal mi za úkol, abych již teď ve fázi příprav navštívila kuchyňské studio a vysnila si svou novou kuchyň, aby mohl neprojektovat potřebné rozvody, odpady apod.

Netušila jsem, jak bude složité vymámit z kuchyňských studií kloudný návrh a cenovou nabídku.  Nejprve jsem začala pátrat v diskuzích a četla kritiky a pochvaly na různá studia, abych věděla, kde se vůbec ptát.

Dobré ohlasy byly u studií Hanák, Sýkora, Libovický. U prvních dvou jmenovaných byla však odrazujícím aspektem většinou cena. Nicméně jsem si řekla, že zkusím poptat Hanáka, Libovického a ještě kuchyně Katalpa, o kterých se toho v diskuzích sice moc nepíše, ale zaslechla jsem o nich v rádiu. No, jaká bude neochota cokoliv dělat, jsem tedy netušila. U Libovického problém nebyl, odepsali sice později, nicméně bez řečí zpracovali návrh i cenovou nabídku.

Reklama

Z kuchyní Katalpa odepsali, že návrh zhotovují při osobní návštěvě, což jsem pochopila a schůzku si domluvila. Hanák prý zpracovává nabídky pouze za 1500 Kč. Moje odpověď zněla, že nepotřebuji vizualizaci, ale cenu a zda by mi tedy mohli alespoň říci, na kolik vyjde běžný metr. Na to mi odpověděli, že návrh tedy zpracují a bude k vyzvednutí na prodejně. Překvapivě návrh přišel mailem. Velmi dobrá spolupráce byla ve studiu Katalpa. Schůzku jsem si sjednala hned na druhý den. S paní jsme probraly možnosti  a do  4 dnů mi přišla cenová nabídka s vizualizací.

Zjistila jsem, jak je velká výhoda toho, že pomocí perspektivy vidím, jak by kuchyň vypadala. Přestože v představách mi připadala ideální, najednou jsem viděla, že pracovní plocha není příliš velká.  Znovu jsme si s manželem nad návrh sedli a přemýšleli co a jak změnit, aby se nám kuchyň jednak líbila vzhledově a byla i praktická. Nakonec jsme se rozhodli,  že lednici, kterou jsme původně plánovali postavit těsně vedle kuchyňské sestavy, přemístíme na druhou stranu místnosti do rohu. Je to sice malinko nevýhodné, že se nepatrně více naběhám při vaření, ale na druhou stranu, když bych si jednou do budoucna chtěla pořídit lednici větší, nebudu omezena prostorem.

Manžel pak vytvořil náš vlastní návrh, který jsme přeposlali opět do Katalpy s prosbou o nacenění.  Asi po 3 dnech nám opět přišla vizualizace, ze které jsme již byli nadšeni.  S cenou už to není tak slavné, ale třeba se ušetří jinde…na objednání kuchyně je ještě stále spousta času.

Reklama

Galerie

Projekt kuchyněProjekt kuchyně
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Milan a Soňa
Milan a Soňa (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama