Jak začít, kde začít a co s tím vůbec udělat - úvod peripetií nazvaných rekonstrukce a stavba

Autor: RomanVik (4 příspěvky)
10. 9. 2018
0 komentářů
Jak začít, kde začít a co s tím vůbec udělat - úvod peripetií nazvaných rekonstrukce a stavba
Příspěvek stavebníka
V roce 2014 jsem zakoupil parcelu v jedné úžasné lokalitě v okolí Zlína s tím, že mě hned "chytla za srdce". Parcelu shodou okolností prodával jako poslední volnou jeden člověk.

Sice ta vedlejší by byla lepší, říkal jsem si. Ale majitel ji neprodá a neprodá. Po dvou letech vyjednávání se podařilo majitele vedlejší parcely přesvědčit k prodeji. Bohužel včetně stavby, určené tak akorát k demolici. Bohužel? Možná bohudík.. Ke konci roku 2016 se rozjela rekonstrukce domu. Rozhodli jsme se, že opravíme tuto hrůzu a předěláme ji na garáž, dílnu, sklad a sklep s tím, že budeme stavět novostavbu nad tímto ve svahu. Tedy přišel statický posudek, přišlo na řadu podřezání mokré stavby, sundání střechy, vybourání příček a položení nové ploché střechy s atikou. Cílem je mít jako první v ČR viniční trať na střeše domu. Experiment. Souviselo s tím položení nové kanalizace, zprovoznění historického vrtu, nové dvě nádrže na dešťovku atp. Ale o tom napíši další články. Původní plán stavět na střeše tohoto domu naštěstí nevyšel a stavba se dokončila v roce 2018. V tomtéž roce se v březnu rozjela stavba novostavby, terénní úpravy atp. Ale to až jindy :)

Galerie

Jak začít, kde začít a co s tím vůbec udělat - úvod peripetií nazvaných rekonstrukce a stavbaJak začít, kde začít a co s tím vůbec udělat - úvod peripetií nazvaných rekonstrukce a stavbaJak začít, kde začít a co s tím vůbec udělat - úvod peripetií nazvaných rekonstrukce a stavba
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
RomanVik
RomanVik (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací