Výhody lehkého betonu při rekonstrukci

Autor: Liapor (44 příspěvků)
Kategorie: podlahy, koberce
13. 12. 2017
0 komentářů
Výhody lehkého betonu při rekonstrukci
Příspěvek stavebníka
Beton je nepostradatelným materiálem při výstavbě i rekonstrukcích. Především u rekonstrukcí starších objektů může být ale překážkou jeho vysoká hmotnost, dlouhá doba vysychání, nebo špatné izolační vlastnosti. Naštěstí není beton jako beton. Lehký beton řeší všechny zmíněné problémy.

Lehký beton se vyrábí podle speciální receptury s přidáním lehkého keramického kameniva Liapor. Při zachování stejné pevnosti a odolnosti, jakou se vyznačuje běžný beton, nabízí hmotnost až o 2/3 nižší (pouze 600 kg/m3. Neopomenutelné jsou i jeho tepelně izolační vlastnosti (součinitel tepelné vodivosti 0,14 Wm-1 K-1). Navíc je rychleschnoucí - pochozí již po 24 hodinách. 

Využití lehkého betonu

Díky svým tepelně izolačním vlastnostem je to ideální materiál pro vyrovnávací vrstvy podlah, které lze realizovat bez dilatačních spár. Jeho nízká objemová hmotnost umožňuje provádět lité podlahy i ve starších budovách s přísnějšími požadavky na statiku. Podlahy realizované z lehkého betonu Liapor Mix jsou pochozí již za 24 hodin. Celková doba vysychání je 5-7 dní.

Video z realizace podlahy pomocí Liapor Mixu

Reklama
  • rekonstrukce keramických a klenbových stropů
  • různé izolační vrstvy
  • lehké výplňové a vyrovnávací vrstvy
  • betonáž nastavitelných desek
  • jako ochrana inženýrských sítí
  • a podobně

Lehký beton Liapor Mix

Hotovou suchou směs pro přípravu lehkého betonu najdete na trhu pod názvem Liapor Mix, nebo Liapor Mix final. Liapor Mix (frakce 4-8 mm) je určený pro podkladové vrstvy a Liapor Mix final (frakce 1-4 mm) určený pro finální vrstvy podlah. Spojení těchto 2 výrobků představuje skvělý systém pro realizaci betonových podlah.

Snadné použití

Liapor Mix a Liapor Mix final se připravují ze suché směsi balené v pytlích po 30 l (20 kg, 23 kg). Na 1 pytel se přidává 4-5 litrů vody. Směs se míchá 2-3 minuty v běžné míchačce, nebo ručně. Nanáší se v požadované tloušťce na podklad a urovnává zednickým hladítkem. Jedná se o rychleschnoucí materiál, proto je potřeba jej bezodkladně zpracovávat. Díky nízké hmotnosti se s ním na stavbě lépe manipuluje. K dostání on-line i v obchodní síti Liapor Mix a Liapor Mix final najdete v sortimentu e-shopu obchod.liapor.cz, v obchodní síti Liapor a stavebninách DEK po celé ČR. Další informace o suché směsi pro přípravu lehkého betonu Liapor Mixů najdete na webu www.liapor.cz.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Liapor (44 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.liapor.cz/352 324 401
Č.p. 176, 357 35 Vintířov
Poslat poptávku
LIAS VINTÍŘOV, LEHKÝ STAVEBNÍ MATERIÁL K.S.

LIAS VINTÍŘOV, LEHKÝ STAVEBNÍ MATERIÁL K.S.

352 324 401

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama