...a tak to začalo..

Autor: prema (1 příspěvek)
Kategorie: střešní krytina
11. 2. 2015
4 komentáře
...a tak to začalo..
Příspěvek stavebníka
Jak začít....byl jsem mladej, blbej, nezkušenej...po deseti letech, kdy jsem měl dům zatíženej hypotékou, (již jednou zaplacenej) na divokém západě, kde zákony platí jen někdy (a pro někoho), kdy bylo v plánu dům, ve kterém se nebydlí a byl třikrát špatně pronajatý (jednou /nejspíše romská/ rodina, která neplatila nájem, než se mi je podařilo s pomocí soudu vystěhovat, dům vykradla a policie případ odložila s tím, že není možné zjistit osobu pachatele (ten co umí číst u nich už nepracuje, protože si nepřečetli iniciály z nájemní smlouvy).

Po roce, kdy byl dům prázdný, jsem ho pronajal Vietnamským spoluobčanům. Půl roku nato mi bylo předáno oznámení o provedení domovní prohlídky (v domě bylo zajištěno 360 rostlin konopí) a černý odběr od ČEZu.

Mezitím dům prodal soukromý exekutor v dražbě za 60.000 Kč (původní kupní cena byla 550.000, odhad banky 650.000) Nesmírným úsilím se mi podařilo dům získat zpět. Bez připojení elektřiny, 4-5x vykraden (nikdy nebyl zjištěn pachatel), veškerá elektroinstalace vytrhaná ze zdi, všechny radiátory a trubky zmizely, kotel byl zničený a putoval do šrotu. Do původní eternitové střechy zatékalo. Vytlučené tabulky skla v oknech.

Vyplatí se do toho ještě investovat? To byla otázka. Vzhledem k tomu, že jsem v okolí získal docela slušně placenou práci a nechtělo se mi už cestovat každý den 100 km tam a 100 km zpět jsem se rozhodl, že se přestěhujeme, a když už to stálo tolik peněz a sil, tak už to opravíme pořádně, aby to za to stálo.

Reklama

V první řadě se muselo začít vyklízet a zabezpečit, aby do domu už nezatýkalo, a aby se do baráku už nikdo nevloupával.

V zhledem k tomu, že jsem měl zkušenosti se střešníma taškama, volba byla jasná. Zašel jsem do místních stavebnin a požádal o nacenění, cca 200 m2 vlnitých střešních tašek- zkusili jsme Bramac, tedy betonovou, velkoformátovou. Zatím jsem se koukal na internetu na nabídky výrobců. Narazil jsem na nabídku BEST (betonová střešní krytina), kde vycházel m2 na 170 kč (i s dopravou). V porovnání s naceněným Bramakem v ceně téměř 280 kč /m2 byla volba jasná.

Po cca měsíci a půl dovezla firma tašky až k domu a složila je jejich rukou až na pozemek. Jediný problém byl, že tašky měly být na paletě EUR, za které si účtovali 160 kč/ks, ale každá druhá byla shnilá. Po telefonické domluvě nakonec cenu za polovinu palet stornovali.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
připojení elektřiny, nová pojistková skříň, skříň s hlavním jističem, revize
9 000 Kč
likvidace eternitu
6 500 Kč
hřebíky, sponkovačka, benzín do pily,
1 500 Kč
pomoc pokrývače
9 000 Kč
tašky základní + krajovky, hřeben, odvětrání
40 000 Kč
latě
8 000 Kč
folie
2 500 Kč
pořizovací cena II.
150 000 Kč
dlužná částka - hypotéka
600 000 Kč
zaplacené úroky- hypotéka
300 000 Kč
zaplacená suma v hotovosti
135 000 Kč
poplatky, katastr, sepis smlouvy
7 000 Kč
kupní cena domu
550 000 Kč
Celkem1 818 500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama