Podlahové topení

Autor: Aleš (25 příspěvků)
27. 2. 2010
2 komentáře
Podlahové topení
Příspěvek stavebníka
Před pokládkou podkladového polystyrenu bylo třeba vyrovnat nerovnosti základové desky, která díky incidentu při lití desky ve stáré části baráku nebyla zrovna nejrovnější.

Polystyren jsem si původně chtel položit sám,ale když jsem viděl při měrění laserem ty nerovnosti, tak jsem raději volil profesionály. Poptávku na vylití včetně vyrovnání a položení polystyrenu (to jsem chtěl zdarma ) jsem opět zadal na server www.aaapoptavka.cz   Ozvalo se mi více jak 10 firem ,ale nikdo nebyl ochotný mi to vyrovnat zdarma. Nakonec jsem dostal kontakt na firmu www.rovapstav.cz která s velkou ochotou a skvělým přístupem podlahu vyrovnala za pomoci písku a polystyrenu tl. 1-4 cm. Dokonce ulehčili práci topenářům a položili i systémové desky pro podlahové topení včetně dilatace.

Po dokončení jsem pozval topenáře na vymotání trubek. Celková vytápěná plocha bude 153m2. Vymotání proběhlo během dvou dnů a další dva dny zabrala příprava a montáž 11 cestného směšovače od IVARu včetně oběhového čerpadla Alpha 2 od Grundfosu a rozvod z kotelny v mědi a dalsí práce.

Celý systém bude napojen na kondenzační kotel Junkers, ten bude dále propojen s 300l bojlerem na TUV a akumulační nadrží na 1000 l ,která bude zásobovat teplou vodou podlahové topení a popřípadě TUV. Bojler bude natápěn setem solárních panelů, a ten bude předávat teplo do aku nadrže, v případě že solary nebudou schopny vodu ohřát na požadovanou teplotu, spustí se kotel.

Reklama

Zapojení celé kotelny bude oříšek a zabere cca 3 dny dle informací topenářů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Aleš
Aleš (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama