Jak to všechno začalo :)

Autor: Aleš (25 příspěvků)
20. 1. 2009
0 komentářů
Jak to všechno začalo :)
Příspěvek stavebníka
Ke stavbě domu vedou lidi různá rozhodnutí, nekteří to mají lehčí,třeba tím, že zdědí pozemek, nektří nechtějí placením nájmu, jak se lidově říká, strkat peníze do cizí kapsy. Proč platit nájem, když splacením hypoteky dávate peníze alespoň do své kapsy.To je i náš názor.

My jsme k pozemku i s barákem přisli cekem náhodu. Monča bydlela v Losiné, ještě před tím,než jsme se společne nastěhovali do bytu v Plzni.Jelikož jsme tam dost často jezdili,neuniklo nám,že barak který je hned naproti domu kde bydlí Monči rodina je opuštěný.stačilo si zjistit kdo je majitelem a pak za ním zajít a po pár dnech se již rýsovala koupě.

Musím uznat, že takových lidí jako byla naše paní prodávající je dnes již minimálně. Zrějmě mělo i Monči těhotenství vliv na rychlost prodeje. Koupi domu jsme realizovali bez pujček,dali jsme dohromady všechny stavební spoření a dost nám pomohli rodiče. Ke koupi potřebujete odhad ceny nemovitosti, správně sepsanou smlouvu,doporučuji využít služeb právníka.

Pak smouvy nechat notařskyoveřit a podepsat, prodávající musí zaplatit dan z převodu nemovitost.(3% z odhadnuté ceny), nechat převést vlastnictví na katastrálním uřadě. Možná jsem na nějaké detaily zapomněl.(ale velke částky to nejsou)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Aleš
Aleš (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama