Vyrovnání podlah a navážení materiálu

Autor: Otakar (9 příspěvků)
6. 12. 2014
0 komentářů
Vyrovnání podlah a navážení materiálu
Příspěvek stavebníka
Pokud bydlíte v podobném bytě, určitě proklínáte toho yntelygenta, který vymyslel dveře do kuchyně u dveří do obýváku. Spousta lidí to řeší tak, že tyto dveře zruší a chodí do kuchyně přes obývák.

Dispozičně je to super řešení, protože se tím dají vyřešit všechny nepříjemnosti, které se k tomuto bytu vážou, prakticky je to pro mne ovšem řešení neakceptovatelné – kroužit přes obývák do kuchyně, zvláště když máte 2 děcka, by bylo neúnosné. Takže jsem se rozhodnul dát do kuchyně dveře zásuvné.

Objednal jsem na ně pouzdro JAP. Nechal jsem si ho dovézt ze spodní strany domu, odkud se dá dostat přes cca 100metrový most do bytu téměř bez schodů, ale je to o 2 patra výš. Dosmýkal jsem tu skoro 50kg mrchu k výtahu a zjistil, že se tam nevlezu.

Vytáhnul jsem to dvě patra do přízemí a měl pocit, že chcípnu. A přede mnou ještě 5 pater :-p Více než tunu materiálu z Horbachu jsem tahal také touto cestou. Ta dlažba už se alespoň naštěstí do výtahu vlezla :-)

Reklama

Abych neměl zásuvné dveře nonstop dokořán, potřeboval jsem srovnat prověšenou podlahu. Zbrousil jsem betonovou podlahu a po prostudování internetových diskuzí jsem objednal anhydritovou nivelačku BASF Prince Color NA 420. Když jsem pak jeden pátek večer studoval návod, zjistil jsem, že je pro minimálně 4 mm silnou vrstvu. Takže jsem ještě o víkendu objel hobby obchody a v Bauhausu koupil cementovou stěrku od Murexinu za několikanásobně více peněz.

Pečlivě jsem zatmelil spáry, zalepil futra a s bráchovou pomocí to rozléval. Pokud někde vidíte, jak to krásně teče, držte si od provádějící firmy odstup. Buďto šidí práci, nebo materiál, nebo obojí. Správně rozmíchaná samonivelačka je nečekaně hustá, jak si ji roztáhnete, tak drží. Takže je velmi snadné si udělat v místnosti třeba pěkné vlny ;-) Předpokládám, že samonivelace by fungovala až od určité tloušťky vrstvy. Pár centimetrů ale rozhodně dost není.

Dělal jsem to nadvakrát, při druhé vrstvě jsme přidali o 10 % vody více, ale k nějakému stříkání a teoretickému zatékání do spár (o nichž se v diskuzích také píše) to mělo zatraceně hodně daleko.

Reklama

V mezičasech jsem jakožto odpočinkovou práci oškrabával mnohavrstvé nátěry starých barev.

Galerie

Vyrovnání podlah a navážení materiáluVyrovnání podlah a navážení materiáluVyrovnání podlah a navážení materiáluVyrovnání podlah a navážení materiálu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Otakar
Otakar (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací