Statický posudek a vyklízení

Autor: Otakar (9 příspěvků)
3. 12. 2014
0 komentářů
Statický posudek a vyklízení
Příspěvek stavebníka
Jedno odpoledne mi přijel statik. Měřil, koukal… „To nepůjde… to nepůjde…“ Totálně mi shodil mou představu o jádru z pórobetonu. Nakonec jsme se domluvili, že bude všechno ze sádrovlákna (tedy značně pracnější, značně dražší a méně praktické), pouze zeď, oddělující blok s kuchyní od chodby, bude ze 75mm ytongu kvůli zásuvným dveřím.

Když jsem mu potom ještě napsal mail, aby nezapomněl počítat s tím, že tam bude dlažba a obklady v koupelně, přestal se mnou komunikovat a statickou zprávu už mi nedodal…

Ale alespoň jedna pozitivní věc – s odklizením bordelu mi přišel vhod sběrný den, kdy na ulici přistavili 2 kontejnery, které jsem milerád využil a nemusel si zařizovat kontejner vlastní.

S odklízením mi přijel pomoct brácha s taťkou (brácha mi jezdil pomáhat celý půlrok, za což mu velký dík, protože sám bych to neměl šanci stihnout) a celé odpoledne jsme byli oblaženi technokraválem ze sousedícího bytu ve vedlejším vchodu.

Reklama

V dětském pokoji se třepala stěna, a neslyšeli jsme se ani o místnost dál. Naději, že to byla výjimka jsem ztratil dva dny později, kdy to začalo ve 14 hodin a končilo večer v půl deváté. Zachvátila mne panická hrůza, jelikož v takovém bytě by se nedalo žít, a opětovný prodej bytu bych finančně neutáhnul. Rozhodnul jsem se alespoň postavit v dětském pokoji protihlukovou předstěnu.

Volal jsem bývalému majiteli. Telefon vzala jeho manželka, a co prý chci? Když jsem se jí zmínil o kraválu, a chtěl vědět, kdo tam bydlí, začala na mne ječet, že prý lžu, že tam nikdo žádný kravál nedělá, že jediný, kdo tam dělá bordel, jsem já… Ufffff!!! Nashledanou! Hang up.

Mladí, bydlící vedle, naštěstí měli rozum a po upozornění už je to v pohodě.

Reklama

Galerie

Statický posudek a vyklízeníStatický posudek a vyklízeníStatický posudek a vyklízeníStatický posudek a vyklízení
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Otakar
Otakar (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama