Rekonstrukce jádra ohlášení

Autor: Brasi (1 příspěvek)
20. 4. 2020
8 komentářů
Dotaz

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně ohlašování rekonstrukce jádra. Přečetl jsem toho již spoustu, ale ze zákona si nejsem 100% jistý výkladem atd., ale zajímá mě spíš, jak to probíhá v praxi.

Ve zkratce, chceme rekonstruovat umakartové jádro pro dědu, který už nezvládá využívat vanu a navíc máme podezření, že umakart z roku 71, už řádně plesniví. Zednické práce, by rád provedl jeho synovec, který pracuje jako zedník, elektrikář je můj dobrý kamarád a jediný koho bych musel sehnat je vodař. Statický posudek mi zpracuje kamarád. Předběžný projekt, počítá s vybouráním původního jádra, jedné betonové příčky šatny, která je opravdu příčka a nahrazením YTONG s úpravou dispozice v kuchyni.

Pro takový typ se, dle mého názoru vyžaduje ohlášení a k mojí otázce, pokud chci realizovat přestavbu pomocí výše uvedených lidí, je toto takto v pořádku, respektive, co uvést do ohlášení popřípadě jaká je v tomto praxe. Můj dotaz směřuje zejména k tomu, že dle zákona by rekonstrukci měla provádět odborná firma, čemu bych se chtěl vyhnout, hlavně z toho důvodu, že vím, že kamarádi a rodina to udělají pořádně a nemusím je kontrolovat 24/7, což je mi mimoto trapné.

Děkuji za Váš čas.