Elektrika - Přeložka nebo nová přípojka?

Autor: mark.long (2 příspěvky)
25. 11. 2018
5 komentářů
Příspěvek stavebníka

Ahoj, jsem zde nový a rád bych se poradil s někým, kdo možná řešil podobnou situaci, jakou musím vyřešit nyní já.

Jedná se o pozemek rozdělen do 2 parcel. Na pozemku leží dům, který se bude demolovat. Elektrické vedení je zde řešeno vzduchem a to přímo do domu k jeho střeše. Aby bylo možné dům demolovat, musí se samozřejmě kompletně odpojit a já nyní řeším otázku, zda udělat z hlediska elektriky přeložku z jedné parcely do parcely druhé (kvůli budoucí nové stavbě) a nebo zda mám podat žádost o novou přípojku. ČEZ má na toto právě 2 typy formulářů a já potřebuji tu nejlevnější variantu. Podotýkám, že elektrika by byla přesunuta asi o 10-13 metrů na stranu, tzn., že by vedení bylo pořád na můj pozemek přivedeno ze stejného sloupu, který je naproti přes silnici. Jsem připraven si sehnat co nejvíce materiálu sám (sloup na můj pozemek, nějakou tu kabeláž, skříňku atd.). Od tohoto nově vzniklého sloupu by se elektrika vedla již v zemi do budoucí novostavby.

Potřebuji tedy odpověď na:

- který formulář pro ČEZ použít a jak s nimi jednat, aby provedli z jejich strany jen minimum předražené práce?

- nějaký tip na elektrické sloupy?

- na kolik peněz tato sranda vyjde, řešil-li toto někdo?

- mám uvažovat také nad variantou, že bych kabel vedl rovnou v zemi již od sloupu, který má soused naproti? Jak jsem zmínil, je to přes cestu a silnice je krajská, tak se obávám, že do ní kopnout nebude tak jednoduché, jako kdyby to byla silnice obce...

Případně dodám plánek s nějakým náčrtem, jak se věci mají, ale myslím, že z popisu je to jasné :) díky moc a stavbě zdar :)