územní plán obce - poraďte prosím

Autor: Elév (1 příspěvek)
Kategorie: Projekt domu
25. 1. 2019
1 komentář
Dotaz

Ahoj Stavebníci,

mám na Vás prosbu. Koupili jsme parcelu od obce, kde nyní bude nová výstavba je tam asi 10 parcel, které obec nyní prodává. Na schůzi obce říkali, že si můžeme postavit na pozemku takřka co chceme, jen když dodržíme zákonem daný rozestup mezi domy (7m). Prý regulativy nejsou žádné. Obec má stavební úřad a ten nám vyjde prý maximálně vstříc. Nyní první sousedi podali projekt na odbor uzemního plánování na kraji (né v té obci, ale v nadřazeném krajském úřadě, který je obce nadřízený). Podle novely stavebního zákona to prý již kontroluje vyšší orgán, tedy nadřízený obce. No a ten kontroluje právě uzemní plán obce, který samozřejmě je a má i své regulativy. Sklon střechy, barvu a materiál střešní krytiny. Je to prosím ÚP starý téměř 20 let z roku 2000.

Obec je nyní zaskočená a my také. Co by jste mi poradili ? Počkat až udělá obec nový ÚP ? je mi jasné, že to bude asi na dlouho, ale nechci stavět dům, který nějaký projektant před 20 lety naprojektoval. / je tam například eternit na střechu, který je dnes již zakázaný... Obec se na to zkrátka vykašlala a věděla, že ji podrží stavební úřad. Nyní je to passé.

Nebo lze udělit nějaká vyjímka od obce ? případně si mohu nějakou vyjímku zažádat já? řešil jste někdo podobný problém ?

Díky za postřehy a ať se Vám daří

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama