Oplocení - vaše zkušenosti se svařovanou sítí

Autor: cross (8 příspěvků)
6. 7. 2018
2 komentáře
Dotaz

Ahoj, chystám se oplotit pozemek. Nejdříve jsem chtěl klasické pletivo. To mi připadá ale nepříliš pevné (+ prý to pes dokáže rozplést). Díval jsem se tedy po plotových panelech - ale tam mě zase odrazuje vyšší cena. Zvolil jsem tedy alternativu - svařovanou síť. Potřebuju 40 - 45m.

Díval jsem se na netu a např. u této sítě (https://www.vseproploty.cz/svarovana-pletiva/pilonet-light-plus-1000-mm-75x100-2-1mm-25-m-zelena/) jsem si řekl, že bych ji nebral, protože mi přijde z náhledu nepříliš "mohutná/pevná". Byl jsem se před chvílí na ni podívat osobně do Hornbachu a tam se mi zdála naopak OK (viděl jsem ji ale jen smotanou a zabalenou v průhledné fólii, kousek sítě čouhalo navrchu).

- Máte někdo s touto sítí zkušenosti?

Tahle (https://www.ceskeploty.cz/pletivovy-plot/svarovane-pletivo/pilonet-heavy-1200-mm-50x50-2-5mm-25-m-zelene-vyska-120cm.html) mi od pohledu připadá už lepší, ale zase je to už dražší.

Dále jsem zde (http://www.msdo.cz/pletivo/everplax) četl, že i pro svařovanou síť doporučují použít napínací drát. Vidíte to jako nutnost nebo je plot OK i bez drátů? Chtěl bych použít ty sloupky, kde k nim C svorkama pletivo připnu.

Popř. máte někdo zkušenost s těmito podhrabovými deskami? http://abc-shop.eu/cs/podhrabove-desky/7078-podhrabova-deska-246x55x30-cm.html Myslím, že jsou dováženy z Polska (castorama.pl). Takové ty klasické podhrabové desky (https://www.e-pletivo.cz/obchod/doplnky-a-prislusenstvi/podhrabove-desky-rodepa/podhrabova-deska-delka-3-0m-vyska-30cm-rodepa/?gclid=Cj0KCQjwpvzZBRCbARIsACe8vyJN4yLskHTk8GMI1_PF5s2iwO-dnRTyT9eqI1ILy4L7KVgEr2ZWUF8aAsqjEALw_wcB), jsou dražší a z mého pohledu bych do nich zbytečně vrazil víc peněz, když stejný účel snad splní i ta levnější.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama